Τζεντιλόνι: "Mέσα σε τρία χρόνια ξανακερδίσαμε 900.000 θέσεις εργασίας"


09-09-2017 22:27

«Mέσα σε τρία χρόνια ξανακερδίσαμε εννιακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεση του Μπάρι «Φιέρα Ντελ Λεβάντε».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η απασχόληση, στη χώρα του, επέστρεψε στο επίπεδο του 2008, ενώ αναφερόμενος στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό της Ιταλίας τόνισε πως από τη μία θα έχει ως στόχο την στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, και από την άλλη θα περιέχει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

«Η χώρα μας πετυχαίνει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και των εξαγωγών», υπογράμμισε ο κ. Τζεντιλόνι και ευχήθηκε μέσα σε αυτήν τη θετική συγκυρία να αυξηθούν και οι επενδύσεις στις περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας, οι οποίες πάσχουν από χρόνια προβλήματα ανεργίας.

«Η Ιταλία, τώρα, είναι σε πιο ευνοϊκή θέση για να αντιμετωπίσει τις διάφορες κοινωνικές κρίσεις» αν και «ξέρουμε ότι δεν έχουμε αφήσει πίσω μας όλες τις δυσκολίες» κατέληξε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ