ΔΕΘ 2017: Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ – "Μας σαπίσατε στο ξύλο"


09-09-2017 12:07

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, στους χώρους της ΔΕΘ 2017, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Χθες, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μάς σαπίσανε στο ξύλο. Ζητήσαμε συνάντηση με την κυρία Νοτοπούλου για να κλείσουμε ραντεβού εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού… Κι όμως δεν μας έκλεισαν ραντεβού, παρέπεμψαν στο μέλλον…».

«Υπήρξε μια ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών που μπήκε στο χώρο της ΔΕΘ προσπαθώντας να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό» επισήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει τρεις φορές ραντεβού με τον κ. Τσίπρα. «Συμμετέχουμε στην απογευματινή κινητοποίηση των συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα διαδηλώσουμε με κορύφωση στη νότια πύλη της έκθεσης» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι διανομείς φαγητού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η πλήρης ασφάλιση για όλους, η πληρωμή δώρων, επιδόματος αδείας, υπερωριών και προσαυξήσεων και η χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πηγή: www.newsit.gr