ΔΕΘ: Μεγάλη συγκέντρωση των ένστολων – Καπνογόνα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης


08-09-2017 21:08

Καπνογόνα άναψαν οι ένστολοι που πραγματοποιούν πορεία στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ, δημιουργώντας αν μη τι άλλο εντυπωσιακές εικόνες.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, και όταν έφτασαν σε αυτό άναψαν τα καπνογόνα φωνάζοντας συνθήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση με πολύ κόσμο.

 

Το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.), Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.).

Συγκεκριμένα απαιτούν:

– Την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τα μισθολογικά μας.

– Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών.

– Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και του φρονήματος αυτών, με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από τους Κυβερνώντες.

– Την αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

– Την διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό την μορφή φιλοδωρήματος.

– Την ανατροπή του συνταξιοκτόνου νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που οδηγεί όλους μας σε συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πηγή: www.newsit.gr