Ο Τραμπ τα βρήκε τους Δημοκρατικούς και… "άδειασε" τους Ρεπουμπλικανούς


08-09-2017 19:14

Στην “σέντρα” έβγαλε Ντόναλντ Τραμπ τους Ρεπουμπλικάνους, καλώντας τους να δράσουν γρήγορα για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την άλλη τα είχε βρει με τους Δημοκρατικούς για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και για για την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης για το ανώτατο όριο δημοσίου χρέους, κατηγορώντας το κόμμα του για «απερίσκεπτη συμπεριφορά».

Σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter ο Τραμπ τόνισε ότι χρειάστηκε να αναζητήσει στήριξη από την αντιπολίτευση για να μπορέσει η Γερουσία να εγκρίνει οποιοδήποτε νομοσχέδιο, με δεδομένη την οριακή πλειοψηφία που διαθέτουν σε αυτή οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου θεωρεί δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστεί με το Δημοκρατικό κόμμα, που διαθέτει 48 έδρες στη Γερουσία των 100 εδρών, καθώς η έγκριση οποιοδήποτε νομοσχεδίου απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία 60 εδρών.

Μέμφθηκε τους Ρεπουμπλικάνους για την αποτυχία του Κογκρέσου να καταργήσει και ν’ αντικαταστήσει το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare), μια από τις βασικές δεσμεύσεις κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

«Ρεπουμπλικάνοι, συγγνώμη, αλλά ακούω για την κατάργηση και αντικατάσταση (Repeal & Replace) επί επτά χρόνια, χωρίς να έχει συμβεί», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, καλώντας τους να ξεκινήσουν να εργάζονται για τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση, μία ακόμη από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

«Μην περιμένετε έως το τέλος Σεπτεμβρίου», τόνισε στην ανάρτησή του. «Χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Βιαστείτε!», πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr