Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι ισχύει για τα ειδικά μαθήματα


08-09-2017 14:35

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξέταση των ειδικών μαθημάτων για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Όσα πρέπει να γνωρίζετε από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και τους υποψηφίους «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό».

Διευκρινίσεις για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις και τα ειδικά μαθήματα

Η προσέλευση των υποψηφίων στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εξετάσεων.  Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε 3 ώρες. Τα μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σε έξι (6) ώρες. Ενώ για τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων η διάρκεια εξέτασης ορίζεται 20 λεπτά περίπου.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα ειδικών μαθημάτων για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Οι υποψήφιοι των ειδικών μαθημάτων στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Στην Αθήνα ως Εξεταστικό Κέντρο Ειδικών Μαθημάτων ορίζεται το 9ο ΓΕΛ Αθηνών της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας (Τρώων 2, τκ 11851 Θησείο, τηλ. 210-3474157). Στη Θεσσαλονίκη ως Εξεταστικό Κέντρο Ειδικών Μαθημάτων ορίζεται το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (Στρατ. Στρεμπενιώτη, τκ 56701 , τηλ. 2310-607521, 2310-587139).

Οδηγίες προς τους υποψηφίους

1. Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο» δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης. Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά. Δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρα – καμπάνα κ.λ.π.).

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης. Δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

2. Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης. Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέυ.

Πηγή: www.newsit.gr