Κυκλώνας Ίρμα: Έντονη ανησυχία Τραμπ.


07-09-2017 21:18

Ο κυκλώνας Ίρμα συνεχίζει την εφιαλτική του επέλαση και ο Ντόναλντ Τραμπ ανησυχεί και… δεν το κρύβει. Τουλάχιστον δέκα μέχρι τώρα οι νεκροί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε «την έντονη ανησυχία» του. Ο πρωτοφανής κυκλώνας Ίρμα πλησιάζει τις αμερικανικές ακτές, αφού ήδη προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων στην Καραϊβική. Όπως είναι επόμενο, προκλήθηκαν επίσης πολύ σοβαρές υλικές ζημιές…

Η ανησυχία του Τραμπ

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, εργαζόμαστε σκληρά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο, στην Ουάσινγκτον. «Η Φλόριντα έχει προετοιμαστεί όσο γινόταν, τώρα απομένει να δούμε τι θα συμβεί», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Τραμπ

Ο κυκλώνας Ίρμα αναμένεται να πλήξει τη Φλόριντα και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο. Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια διέταξε απόψε την υποχρεωτική εκκένωση των παράκτιων ζωνών της Πολιτείας. Η απόφαση αυτή αφορά ολόκληρη την κομητεία Τσάθαμ. Δηλαδή περίπου 300.000 ανθρώπους που κατοικούν κυρίως στη Σαβάνα. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κυβερνήτης, θα κινητοποιηθούν 5.000 μέλη της Εθνοφρουράς.

Στη Φλόριντα, έχει ήδη ζητηθεί από 200.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κυκλώνας Ίρμα: Έκκληση από τον Ερυθρό Σταυρό!

Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη πληγεί από τον κυκλώνα στην Καραϊβική, ένας αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη και στα 26 εκατομμύρια, προειδοποίησε ο Ερυθρός Σταυρός.

Πηγή: www.newsit.gr