Προκριματικά Μουντιάλ: Επαναλαμβάνεται ο αγώνας Νότια Αφρική – Σενεγάλη


07-09-2017 10:27

Η FIFA διέταξε την επανάληψη του αγώνα ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Σενεγάλη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, που είχε διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2016, μετά το δια βίου αποκλεισμό του διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Γκανέζος διαιτητής Γιόζεφ Λαμπτέι τιμωρήθηκε με ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα, όταν τον έκρινε ένοχο στην κατηγορία που του είχε απαγγελθεί πως επηρέασε παράνομα το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, το οποίο είχε λήξει με νίκη (2-1) των «μπαφάνα μπαφάνα» επί της Σενεγάλης.

Οι δύο ομάδες μετέχουν στον Δ΄ προκριματικό όμιλο (3ος γύρος) της αφρικανικής ζώνης, στον οποίο προπορεύονται η Μπουρκίνα Φάσο (1η) και το Πράσινο Ακρωτήριο, μετρώντας αμφότεροι από 6 βαθμούς. Η Σενεγάλη ακολουθεί με 5 και η Νότια Αφρική με 4, συμπεριλαμβανομένων των τριών που είχε κατακτήσει απέναντι στα «λιοντάρια της Τεράνγκα».

Η απόφαση της FIFA έχει λοιπόν μεγάλη σημασία, ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ο όμιλος, καθώς σε περίπτωση νίκης της Σενεγάλης τα δεδομένα του γκρουπ θα ανατραπούν.

Πηγή: www.newsit.gr