Κυκλάδες: Φοροδιαφυγή με… ονοματεπώνυμα – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία πασίγνωστων καταστημάτων.


06-09-2017 12:22

– Σημεία και τέρατα διαπίστωσαν και πάλι οι ελεγκτές σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη

– Το κόλπο πασίγνωστου εστιατορίου που έδινε κανονικά αποδείξεις στους πελάτες του

– Νυχτερινό κέντρο της Σαντορίνης σφραγίστηκε και την επόμενη μέρα άνοιξε κανονικά

– Στη σχετική λίστα και η Μύκονος – Αίσθηση από τα στοιχεία που έρχονται στο φως

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής και τα τεχνάσματα των επιτήδειων που αποκαλύπτονται από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές.

Λουκέτο σε εστιατόριο της Πάρου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο εστιατόριο Mediteraneo, στη Νάουσα της Πάρου, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ενώ εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις οι αρμόδιοι παρενέβαιναν στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μειώνουν με διάφορα κόλπα τον τζίρο της επιχείρησης.

Με τον τρόπο αυτόν, για το 2017 η επιχείρηση είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 166.000 ευρώ. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο ενώ θα ακολουθήσει η επιβολή φόρων και προστίμων για το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

Λουκέτο σε club της Σαντορίνης

Στο Club Αίγινα στην Σαντορίνη διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων και ενώ την Κυριακή το μαγαζί σφραγίστηκε, την Δευτέρα οι αρμόδιοι της επιχείρησης το άνοιξαν. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί τελικά 10ήμερο λουκέτο.

Φοροδιαφυγή σε beach bar της Μυκόνου

Στο beach Bar Santana στην παραλία Παράγκα της Μυκόνου ο έλεγχος εντόπισε μη έκδοση 86 αποδείξεων. Το μαγαζί σφραγίστηκε για 48 ώρες.

Επίσης και σε δύο άλλες περιπτώσεις beach bar στις παραλίες Paradise στη Λιά της Μυκόνου επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο για μη έκδοση αποδείξεων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ