Κοντονής: Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο η υπόθεση Γεωργίου


06-09-2017 11:17

Μπλόκο βάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην τρόικα. Το θέμα της δίωξης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο.

Σε συνέντευξή του στον Realfm, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που χειρίζεται η Δικαιοσύνη και κανείς εντός ή εκτός της χώρας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης.

“Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση. Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην επισήμανση ότι ήδη για το θέμα έχει ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: “Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης καμίας τέτοιας πίεσης και καμίας τέτοιας συζήτησης. Αυτό θέλω να το διευκρινίσω. Επομένως θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει”.

“Από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα. Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη” συμπλήρωσε.

Πηγή: www.newsit.gr