Βόρεια Κορέα: Το βουνό που κάνει πυρηνικές δοκιμές ο Κιμ Γιονγκ Ουν καταρρέει


05-09-2017 22:24

– Ανησυχία προκαλούν οι επιστήμονες μετά από την έκτη πυρηνική δοκιμή του Κιμ Γιονγκ Ουν

– Το βουνό που η Βόρεια Κορέα έχει χρησιμοποιήσει για πέντε πυρηνικές δοκιμές “καταρρέει”

– Θα απελευθερώσει ακτινοβολία που θα φτάσει μέχρι και την Κίνα

Ένα βουνό στη Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως ο τόπος που έχουν γίνει πέντε από τις έξι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανόμενης και της τελευταίας με την βόμβα υδρογόνου.

Το επικίνδυνο «ηφαίστειο»

Το βουνό, ωστόσο, σύμφωνα με έναν Κινέζο επιστήμονα, κινδυνεύει να καταρρεύσει και να διαρρεύσει ακτινοβολία στην περιοχή. Μάλιστα, όπως ο ίδιος διευκρίνισε η ισχυρή ακτινοβολία θα φτάσει μέχρι και την Κίνα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στην Hefei της επαρχίας Anhui εξέτασαν την περιοχή Punggye-ri και δήλωσαν ότι «είναι πεπεισμένοι» πως κάτω από το βουνό συνέβησαν υπόγειες εκρήξεις, ανέφερε το South China Morning Post.

Ο Wang Naiyan, πρώην πρόεδρος της Πυρηνικής Εταιρείας της Κίνας και ερευνητής για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας, δήλωσε ότι μια άλλη δοκιμασία κάτω από το βουνό μπορεί να προκαλέσει μια «περιβαλλοντική καταστροφή».

Watch the latest video at video.foxnews.com

Το βουνό θα καταρρεύσει δημιουργώντας μία τεράστια τρύπα και επιτρέποντας τη διαφυγή ακτινοβολίας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.

«Ουσιαστικά, αν συμβεί ακόμα μία πυρηνική δοκιμή το πάνω κομμάτι του βουνού θα «υποχωρήσει» και θα μοιάζει με ηφαίστειο. Η τρύπα εκτεθεί και θα απελευθερωθεί επικίνδυνη ακτινοβολία», δήλωσε ο Wang στο South China Morning Post.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν περιορισμένα βουνά στη Βόρεια Κορέα που είναι «κατάλληλα» για να γίνουν πυρηνικές δοκιμές. Κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα να γίνει η επόμενη πυρηνική δοκιμή στο συγκεκριμένο βουνό.

Πηγή: www.newsit.gr