Κοριτσάκι γεννήθηκε με σπάνια ασθένεια στα νεφρά και ο μπαμπάς του του έκανε το ωραιότερο «δώρο» για να ζήσει


05-09-2017 18:50

Aυτό το μικρό κοριτσάκι γεννήθηκε με μια τεράστια κοιλιά. Διαγνώστηκε με σύνδρομο πολυκυστικών νεφρών, μια ασθένεια που είχε σκοτώσει τον μεγαλύτερο αδερφό της 36 μόλις ώρες αφού είχε γεννηθεί. Φοβούμενος το χειρότερο, ο μπαμπάς της αποφάσισε να δράσει γρήγορα και να της δωρήσει το δικό του νεφρό, σώζοντας έτσι τη ζωή της.

Οι γονείς από το New Jersey, ο 39χρονος Paul Rybkin, και η 39χρονη Karen Rodas, ήταν και οι δυο φορείς του συνδρόμου. Είχαν ήδη χάσει το πρώτο παιδί τους από την ασθένεια και τώρα φοβόντουσαν το χειρότερο για το νεογέννητο κοριτσάκι τους.

Όταν η μικρή Maddy Rybkin γεννήθηκε, έπασχε όντως κι εκείνη από το περίεργο αυτό σύνδρομο.

When she was about a year and a half old, her kidneys unfortunately started to fail. Her prognosis wasn

Το ζευγάρι φοβήθηκε πως θα έχανε ακόμα ένα παιδί. “Ήμουν αποφασισμένη να μην χάσω το παιδί μου από την ασθένεια αυτή που μας είχε βασανίσει τόσο,” δηλώνει η μητέρα.

But being the amazing dad that he is, Paul decided to donate one of his kidneys to his baby girl -- and he turned out to be a match.

Η Maddy κατάφερε να επιζήσει χάρη στην βοήθεια ενός ειδικού γιατρού από τη Φιλαδέλφεια. Αλλά ήταν πολύ κουρασμένη κι έπρεπε να κοιμάται 18 ώρες την ημέρα, αφού δεν είχε καθόλου ενέργεια και έκανε συνεχώς εμετό το βράδυ. Κι όταν ήταν 18 μηνών έχασε το νεφρό της.

Πηγή: www.taz.gr