Γερμανικές εκλογές: Ξεκίνησε το debate Μέρκελ – Σουλτς – "Σύγκρουση" εφ' όλης της ύλης


03-09-2017 21:23

Ξεκίνησε το debate μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Μάρτιν Σουλτς, εν όψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Η καγκελάριος πηγαίνει σε αυτήν την τηλεμαχία με “αέρα πολλών” μονάδων, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις την φέρνουν μπροστά από 14 έως 17 μονάδες.

Οι μέχρι τώρα προβλέψεις λοιπόν δείχνουν άνετη επικράτηση της Μέρκελ και επανεκλογή της, ωστόσο οι Σοσιαλδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα

Γκάφα Σουλτς πριν το debate

Το debate ωστόσο μπορεί να μην είχε ξεκινήσει ακόμα αλλά οι σοσιαλδημοκράτες ανακοίνωσαν τη… νίκη τους: «Τηλεμαχία: H Μέρκελ χάνει απέναντι στον Σουλτς, SPD», η φράση αυτή υπήρχε στο google από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα. Η ανάρτηση τελικά διεγράφη αλλά οι αντιδράσεις ήταν αμέτρητες.

«Συγγνώμη… λάθος» στο παρά πέντε του debate

Η εκπρόσωπος τύπου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, αφού η τηλεμαχία δεν έχει ακόμα γίνει, μέσω του twitter:

«Ο προϊστάμενος υπηρεσίας έκανε ένα σοβαρό λάθος. Δεν είναι το στιλ μας. Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση».

Σάλος στο twitter – «Απίστευτη βλάκεια»

Το twitter αντέδρασε στη γκάφα ενώ πολλοί χρήστες του twitter δεν δέχτηκαν τη συγγνώμη του SPD:

«Τι θέλει να μας πει αυτό το tweet; Προφανώς δώσατε στον «προϊστάμενο υπηρεσίας» το κείμενο με την ανακήρυξη του νικητή της αποψινής τηλεμαχίας», έγραψε ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ.

«Πρόκειται για μια απίστευτη βλακεία».

Στην πραγματικότητα είναι σύνηθες τα κόμματα , ανεξάρτητα από την έκβαση της τηλεμαχίας, να αυτοανακηρύσσονται ως νικητές. Βλακώδες είναι μόνο το ότι αυτή τη φορά εστάλη πριν.

Πάντως το tweet δεν υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.newsit.gr