Κουρουμπλής: "Αν ήταν ο Ανδρέας η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια"


03-09-2017 14:12

Τον γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου επικαλείται σήμερα, 3η του Σεπτέμβρη, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, για να απευθυνθεί στους διεκδικούντες την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Ο Ανδρέας, χωρίς υπεκφυγές, θα έλεγε σε όλους στους φιλοδοξούντες για την αρχηγία να διερωτηθούν αν ο πολιτικός λόγος που εκφέρουν παραμένει στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη. Διότι 3η Σεπτέμβρη και ερωτοτροπίες με την ακρο-νεοφιλελεύθερη Δεξιά και μάλιστα του Μητσοτάκη, είναι απολύτως μη συμβατά» τονίζει ο κ. Κουρουμπλής στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Διαχρονικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη εμπεριέχει ένα αξιακό φορτίο που άντεξε στους πολιτικούς κλυδωνισμούς και στους κλυδωνισμούς του χρόνου», σημειώνει ο κ. Κουρουμπλης και προσθέτει: «Η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ήρθε την ώρα που η κοινωνία της Ελλάδας είχε ανάγκη από ένα όραμα μηνυματικό. Όραμα που άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων»

Απαντώντας σε βουλευτές της ΔΗΣΥ που τον χαρακτήρισαν «γενίτσαρο» ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όταν με διέγραψαν, επέλεξα τη συνεργασία με ένα κόμμα της Αριστεράς, με ένα μικρό τότε κόμμα. Δεν πήγα για να βολευτώ, πήγα για να αγωνιστώ. Δεν προσκύνησα τις κατουρημένες ποδιές της Δεξιάς. Και η κοινωνία με δικαίωσε. Όμως τρέφω κατ’ εξακολούθηση τα ίδια αισθήματα, όχι μόνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που μας ακολούθησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους πολιτικά, όπως και για αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος σε συνέντευξη στου στον SKAI αναρωτήθηκε: «Γιατί ενοχλεί το άρθρο του πρωθυπουργού; Λάθος της Φώφης η παρέμβαση για το άρθρο του πρωθυπουργού».

Μάλιστα, κάλεσε όσους αντιδρούν «να μας πουν πώς τον υπερασπίστηκαν, όχι να τον θυμόμαστε μόνο την 3η του Σεπτέμβρη. Πώς τον υπερασπιζόμαστε όλοι μας ενώ τον βρίζει η δεξιά». Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε, επίσης, ότι πιστεύει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπέγραφε ποτέ μνημόνια. «Εάν ήταν ο Ανδρέας η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια».

Πηγή: www.newsit.gr