Χάρβεϊ: Ο Τραμπ ξανά στο Χιούστον


02-09-2017 15:00

Νέα επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Χιούστον. Εκεί όπου η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ κατατρόπωσε τα πάντα στο πέρασμά της…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μεταβαίνει σήμερα Σάββατο στο Χιούστον και στο Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνα. Θα συναντήσει θύματα της καταστροφικής καταιγίδας Χάρβεϊ. Μιας από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ που παρουσιάζει μια δοκιμασία για την κυβέρνηση.

Τραμπ

Η Χάρβεϊ έδιωξε 1 εκατομμύριο ανθρώπους!

Η καταιγίδα, από τις πιο κοστοβόρες που έχουν πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οδήγησε στον εκτοπισμό άνω του ενός εκατομμυρίων ανθρώπων. Παράλληλα, διατυπώνονται φόβοι ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που παρέλυσαν το Χιούστον. Πλημμύρες που προκάλεσαν άνοδο-ρεκόρ της στάθμης των ποταμών και διακοπή της παροχής πόσιμου νερού στο Μπόμοντ του Τέξας. Μια πόλη 120.000 κατοίκων.

Ο κυκλώνας Χάρβεϊ έφθασε στην ακτή χθες Παρασκευή ως ο ισχυρότερος που έπληξε το Τέξας σε διάστημα άνω των 50 χρόνων. Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών σημειώθηκε στη μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον. Η οικονομία του οποίου είναι περίπου του ίδιου μεγέθους με της Αργεντινής.

Χάρβεϊ Χάρβεϊ

Το 70% της κομητείας Χάρις, που περιστοιχίζει το Χιούστον, έφθασε κάποια στιγμή να καλύπτεται με νερό ύψους 45 εκατοστών ή και περισσότερο. Αυτό δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας.

Η… πρώτη του Τραμπ

Ο Τραμπ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή του Κόλπου την Τρίτη. Έμεινε ομως μακριά από την περιοχή της καταστροφής, λέγοντας ότι δεν ήθελε να παρεμποδίσει τις προσπάθειες διάσωσης. Συναντήθηκε με πολιτειακούς και τοπικούς ηγέτες και υπηρεσίες άμεσης απόκρισης.

Πηγή: www.newsit.gr