ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτά τον Υπουργό για την παράταση ωραρίου


02-09-2017 14:05

Ο Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, παρεμβαίνει στο μείζον θέμα που έχει προκύψει με την πρωταθλήτρια του ελληνικού τουρισμού Μύκονο.

Ύστερα από παρεμβάσεις του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά ώστε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και των επιχειρηματιών για παράταση ωραρίου της μουσικής, ο Νίκος Νικολόπουλος φέρνει το θέμα στη Βουλή, προκειμένου να παρθεί μια οριστική απόφαση… για τη νέα σεζόν πλέον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Θέμα: Θα παρατείνετε τη μουσική μέχρι τiς 5 το πρωί;

«Σιωπητήριο» χτυπά στις 3 το ξημέρωμα στη Μύκονο, με όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τραβούν λίγο περισσότερο τη μουσική να… σφραγίζονται. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα στο «νησί των ανέμων», που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών αλλά και του δήμου. Ήδη δέκα κέντρα έχουν σφραγιστεί λόγω μουσικής, όπως λέει ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς. Σε επιστολή του -την οποία αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα»- προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Τουρισμού Ελενας Κουντουρά και προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο, Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ζητά την παράταση της μουσικής στα νυχτερινά κέντρα μέχρι τις 5 το ξημέρωμα.

«Δεν ζητάμε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, η Μύκονος είναι ένα νησί συνδυασμένο με τη διασκέδαση. Δεν γίνεται να κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα στις 2 το ξημέρωμα και στις 3 να υποχρεώνουν τα μπαρ να κλείνουν τη μουσική», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος.

Η «μουσική σιγή» από τις 3 τα ξημερώματα για τα κέντρα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο ισχύει από το 1996, όταν βγήκε π γνωστή διάταξη του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Στέλιου Παπαθεμελή.

Σύμφωνα με νεότερη ρύθμιση, του 2009, τα νυχτερινά κέντρα μπορούν να λειτουργούν έως τις 5 τα ξημερώματα, ωστόσο, χωρίς μουσική. Αυτό το οξύμωρο γεγονός προσπαθούν να «διορθώσουν» οι επιχειρηματίες και ο δήμος του νησιού.

Σε περίπτωση που κάποιος καταστηματάρχης παραβιάσει συνολικά τρεις φορές το ωράριο χρήσης της μουσικής, τότε η Αστυνομία σφραγίζει το κατάστημα για 10 ημέρες. «Τουλάχιστον δέκα κέντρα έχουν σφραγιστεί και’ αυτό τον τρόπο», ιονίζει ο κ. Κουκάς, δείχνοντας με αυτό όχι είναι αρκετοί οι κάτοικοι που ενοχλούνται, καθώς μόνο κατόπιν καταγγελιών θα επισκεφτεί π Αστυνομία ένα κέντρο.

«Αρνητική εικόνα»

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Μυκόνου στην επιστολή του, «δημιουργείται αρνητική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους παγκοσμίως, με την ύπαρξη σφραγισμένων καταστημάτων λόγω παραβίασης του ωραρίου μουσικής».

Τονίζει, επίσης, ότι τα έσοδα που κερδίζει η Μύκονος ενισχύουν την εθνική οικονομία στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Στις 13 Ιουνίου το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου δέχθηκε αίτημα του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πωλήσεως Οινοπνευματωδών Ποτών και Κέντρων Διασκεδάσεως της νήσου Μυκόνου στο οποίο, μεταξύ άλλων, έθιγαν και το παραπάνω ζήτημα της χρήσης μουσικής.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκάς στην επιστολή του, «η δυνατότητα παράτασης της χρήσης της μουσικής, όπως προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. 3/1995 αστυνομική διάταξη, παρέμεινε στην αρμοδιότητα της εκάστοτε αστυνομικής αρχής, διά των οργάνων της κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και η οποία δίνεται υπό την προϋπόθεση μη διατάραξης της ησυχίας των περιοίκων». Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ζητά να τους δοθεί η δυνατότητα να παρατείνουν μέχρι τις 5 το ωράριο χρήσης της μουσικής, ώστε να εναρμονιστεί με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία ήδη εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο αυτό.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Θα παρατείνεται τη μουσική μέχρι της 5 το πρωί;

2. Αν ναι το μέτρο θα ισχύει από τώρα η τη νέα τουριστική περίοδο;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος