Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις


02-09-2017 12:43

Αφιερωμένο στους γενειοφόρους και τους μουσάτους είναι το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, καθότι τότε γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας, η οποία θεσπίστηκε για να προωθήσει και να ανυψώσει το κύρος των τριχών του προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε γνωστός ηθοποιός

Πριν πράξεις, λοιπόν, τα δέοντα, για να τιμήσεις το μούσι του, μάθε πέντε σχετικά στοιχεία, που μάλλον αγνοείς:

* Στη νότια Ισπανία, πολλές πόλεις και χωριά διοργανώνουν αγώνες πυγμαχίας με αντιπάλους έναν γενειοφόρο και έναν σπανό άνδρα. Νικητής, βάσει παράδοσης, βγαίνει πάντα ο γενειοφόρος, που είναι οπλισμένος με ένα αιχμηρό αντικείμενο.

* Στο σουηδικό χωριό Ντόνγκμποργκ όποιος άνδρας δεν έχει γενειάδα εκδιώκεται και αναγκάζεται να περάσει 24 ώρες σε ένα κοντινό δάσος. Την ίδια ώρα, στο χωριό οι γενειοφόροι κάτοικοι καίνε ένα ομοίωμά του.

*Η ακριβής προέλευση της Παγκόσμιας Ημέρας Γενειάδας είναι άγνωστη αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι Βίκινγκς της Δανίας είχαν μια μέρα που ήταν αφιερωμένη στην ανάδειξη των γενειάδων τους το 800 μ.Χ. Οι γιορτινές εκδηλώσεις δεν πραγματοποιούνταν σε καθορισμένη ημερομηνία κάθε έτος αλλά γίνονταν αρκετές φορές κάθε χρόνια.

*Το ξύρισμα την συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται, παγκοσμίως, ασεβής πράξη.

*Σε όλο τον κόσμο, οι κοινότητες γενειοφόρων διοργανώνουν τις δικές τους δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν την ημέρα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από ένα γεύμα μέχρι μια παρέλαση χρηματοδοτούμενη από δημόσιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χοντραίνει» η κόντρα Ωνάση – Αλβάρο: Του πήρε ακόμα και τα…

Γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αφαίρεσε τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης!

Λίνα Σακκά: Ποζάρει με μπικίνι στα 41 της και μας δείχνει πώς είναι το σώμα της χωρίς ρετούς!