Χωρίς άγημα και στρατιωτική αντιπροσωπεία του ΣΞ η υποδοχή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Σοχό Θεσσαλονίκης;

823e2578efbf5896a0c8d1d9b4e5b06c_L

02-09-2017 11:14

Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου το Μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, η ”Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου”, Σοχού, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χοντραίνει» η κόντρα Ωνάση – Αλβάρο: Του πήρε ακόμα και τα…

Την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Σοχού θα γίνει επίσημη υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, από το Δήμο Λαγκαδά.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας από το Σοχό προς την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, όπου και θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. κ. Ιωάννη και την Αδελφότητα της Μονής.

Πρόκειται για μια μια μεγάλη θρησκευτική εκδήλωση που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος και την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Καλύπτοντας το ρεπορτάζ τα τελευταία χρόνια για τις ανάγκες εκκλησιαστικών ιστοσελίδων, παρατηρήσαμε ότι στη μεγάλη αυτή θρησκευτική πανήγυρη. τόσο κατά την άφιξη της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους καθώς και κατά την αναχώρησή της την ημέρα του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου, απουσιάζει παντελώς όχι μόνο άγημα του στρατού που θα έπρεπε να παρευρίσκεται για να τιμήσει την υπέρμαχο στρατηγό αλλά και αντιπροσωπεία στελεχών του Στρατού Ξηράς από τις κοντινές μονάδες της Ρεντίνας, της Ασσήρου και του Λαγκαδά.

Παρόλο που αντιπροσωπείες του Στρατού Ξηράς με αγήματα παρευρίσκονται σε θρησκευτικές εκδηλώσεις ακόμη και σε μικρές περιοχές, στην συγκεκριμένη εορτή που λαμβάνει πανελλήνια διάσταση ο στρατός μας για κάποιο άγνωστο λόγο είναι απών.

Ας ελπίσουμε ότι φέτος μαζί με τη φιλαρμονική του Δήμου Λαγκαδά θα υπάρχει και άγημα του Στρατού Ξηράς, που θα συνοδεύσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αφαίρεσε τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης!

Λίνα Σακκά: Ποζάρει με μπικίνι στα 41 της και μας δείχνει πώς είναι το σώμα της χωρίς ρετούς!

Αυτό είναι το νέο πρόσωπο-έκπληξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

kranosgr.blogspot.gr


loading...