Οι Γάλλοι αντιδρούν στην (αντ)εργατική μεταρρύθμιση Μακρόν – Δημοσκόπηση κόλαφος


01-09-2017 10:54

Μετά τα συνδικάτα και η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών γυρίζει την πλάτη στην εργατική μεταρρύθμιση του Εμάνουελ Μακρόν. Δυσαρέσκεια και σε μερίδα ψηφοφόρων του καταγράφει δημοσκόπηση.

Μπορεί ο Εμάνουελ Μακρόν και η κυβέρνησή του να παρουσίασε χθες τις αλλαγές που προωθεί στον εργατικό κώδικα, την προαναγγελθείσα «εργατική μεταρρύθμιση», ωστόσο εκείνη δεν έτυχε της υποδοχής που θα ήθελε ο γάλλος Πρόεδρος.

Ο Μακρόν ήλπιζε σε δημοσκοπική ανάκαμψη αφού η δημοτικότητα του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ωστόσο η σκληρότητα και αντιλαϊκότητα των μέτρων προκαλεί αντιδράσεις στο εκλογικό σώμα.

Κακά… μαντάτα

Η πλειοψηφία (58%) των Γάλλων τάσσεται κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού κώδικα, το πρώτο μεγάλο πολιτικό μέτρο της πενταετίας του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Atlantico δείχνει ότι το 58% των Γάλλων είναι αντίθετο στη μεταρρύθμιση των εργασιακών που περιλαμβάνεται σε διατάγματα, έναντι 42% που την υποστηρίζουν.

Πηγή: www.newsit.gr