Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ


31-08-2017 21:17

Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας κάλεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών η Βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την εκτόξευση πυραύλου πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Ιάπωνας ομόλογός της δήλωσαν σήμερα ότι θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την “απειλή της Βόρειας Κορέας”

«Κάλεσα τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας (στο υπουργείο Εξωτερικών) σήμερα και δήλωσα με σαφήνεια πόσο κατηγορηματικά καταδικάζει το Ηνωμένο Βασίλειο την εκτόξευση ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Φιλντ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ασίας και Ειρηνικού.

«Οι επικίνδυνες πράξεις της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και απειλούν τη διεθνή ασφάλεια (…) Καλώ το καθεστώς να τερματίσει την παράνομη επιδίωξή του να αποκτήσει πυρηνικούς και βαλλιστικούς πυραύλους και να επιστρέψει στον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

«Βομβαρδισμοί» σε στρατηγικούς στόχους της Βόρειας Κορέας! ΗΠΑ – Σεούλ προκαλούν τον Κιμ

Νωρίτερα σε «μπαράζ» προκλήσεων προχώρησαν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, καθώς έκαναν εικονικό βομβαρδισμό σε εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Ασκήσεις στα σύνορα

Τέσσερα αμερικανικά μαχητικά F-35B, δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και τέσσερα νοτιοκορεάτικα μαχητικά F-15, πέρασαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο την Παρασκευή.

Πηγή: www.newsit.gr