«Απάντηση» για τον τουρίστα στο γκαράζ: Δεν χρειαζόταν ασθενοφόρο


31-08-2017 16:29

Μετά το σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία τραυματία τουρίστα στο γκαράζ πλοίου, να μεταφέρεται με το φορείο από τους Παξούς στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αποφάσισε να απαντήσει, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (31.08.2017).

Το περιστατικό ήρθε στο φως μέσα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Η φωτογραφία δείχνει τον Άγγλο τουρίστα στο γκαράζ του πλοίου, σε ένα φορείο, να συνοδεύεται μόνο από έναν φίλο του.

Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά από τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα κι από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον πάει στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Όσον αφορά στο γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο μέσα στο πλοίο, η ανακοίνωση αναφέρει: «το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί,  ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο».

Το κείμενο της ανακοίνωσης

Στις 29/8/2017 διακομίσθηκε στο ΚΥ Παξών, μετά από τροχαίο ατύχημα, ασθενής ο οποίος εξετάσθηκε από τον ιατρό του ΚΥ.

Μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ετέθη η διάγνωση του κατάγματος μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα για τον ασθενή από το τροχαίο ατύχημα. Το ΚΥ Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο.  Ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με το ασθενοφόρο στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον  Παν/κό  Νοσοκ. Ιωαννίνων. Στο ΠΝ Ιωαννίνων ο ασθενής  αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Ορθοπεδική κλινική.

Όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς με το  φερρυμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί  η  πολύωρη  απουσία του ασθενοφόρου από το νησί, ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο.

Πηγή: www.newsit.gr