Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Κίνας


31-08-2017 15:41

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Τζόου Σιαολί είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στην 82η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας, «η οποία, ως γνωστόν, εγκαινιάσθηκε επί ημερών κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίσθηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας- Πεκίνου.

Με την ευκαιρία εξάλλου της πρόσφατης επίσκεψης του Τζόου Σιαολί στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ.

Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν τέλος οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ