Επιλέξτε τις κατάλληλες μονώσεις και βελτιώστε τις συνθήκες διαβίωσης σας


31-08-2017 15:08

Αναμφιβόλως, διανύοντας την καθημερινότητα μας όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με θέματα τα οποία σχετίζονται με την μούχλα και την υγρασία. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο συνοδευόμενα τις περισσότερες φορές από μια έντονη μυρωδιά, άσχημη αίσθηση της θερμοκρασίας και φουσκωμένους λογαριασμούς. Συνεπώς, η αποφυγή και η άμεση αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων μπορεί να επιτευχθεί με την κατάλληλη εφαρμογή μονώσεων.

Εφαρμογές εσωτερικής – εξωτερικής θερμομόνωσης

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως υπάρχουν δυο ειδών κατηγορίες θερμομόνωσης η εσωτερική και η εξωτερική.

Εσωτερική θερμομόνωση

Με τον όρο εσωτερική θερμομόνωση εννοούμε την τοποθέτηση του μονωτικού υλικού στους τοίχους που βρίσκονται εσωτερικά ακόμη και στις κολώνες που μπορεί να υπάρχουν στο κάθε δωμάτιο. Πέρα από τους τοίχους και τις κολώνες, η μόνωση στον εσωτερικό χώρο μπορεί να εφαρμοστεί και στο ταβάνι του εκάστοτε δωματίου.

Πλεονεκτήματα εσωτερικής θερμομόνωσης:

1. Συμφέρουσα επιλογή σε θέμα οικονομικό.

2. Εφαρμογή οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

3. Δυνατότητα εφαρμογής χωρίς την συμφωνία και των υπόλοιπων ενοίκων.

Μειονεκτήματα εσωτερικής θερμομόνωσης:

1. Δυσκολία κατά την εφαρμογή λόγω εργασιών.

2. Δεν αντιμετωπίζει πλήρως την υγρασία.

3. Αναγκαστική αποξήλωση αντικειμένων για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της εσωτερικής θερμομόνωσης.

4. Απαραίτητη κάλυψη χώρου και έτσι μείωση διαθέσιμου χώρου κατά την εφαρμογή της εσωτερικής θερμομόνωσης

Εξωτερική θερμομόνωση

Ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται για την εξωτερική θερμομόνωση είναι η θερμοπρόσοψη. Πιο ειδικά, με τον όρο θερμοπρόσοψη εννοούμε την εφαρμογή διογκωμένης πολυστερίνης (φελιζόλ) στους εξωτερικούς τοίχους του οικιακού, εργασιακού ή οποιουδήποτε άλλου κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό, το εκάστοτε κτίριο προστατεύεται από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, αποτρέποντας το πέρασμα του κρύου ή της ζέστης στο εσωτερικό του χώρου. Επομένως, πρόκειται για μια επιλογή η οποία έχει αντικαταστήσει τις συμβατικές μεθόδους μόνωσης.

Βίντεο εφαρμογής συστήματος Durosol External

Πλεονεκτήματα θερμοπρόσοψης:

1. Δυνατότητα προστασίας τόσο εξωτερικού χώρου όσο και εσωτερικού.

2. Επίτευξη χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

3. Μείωση των δαπανών για θέρμανση και κλιματισμό.

4. Αποφυγή δημιουργίας θερμογεφύρων.

5. Δυνατότητα εφαρμογής σε οποιοδήποτε κτίριο που είναι φτιαγμένο από οποιοδήποτε υλικό.

6. Σχετικά προσιτή τιμή της διεκπεραίωσης της όλης διαδικασίας.

Μειονεκτήματα θερμοπρόσοψης:

1. Πιθανότητα ανεπιτυχούς εφαρμογής σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν λανθασμένες κινήσεις κατά την διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Μονώσεις ταρατσών 

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να μονώσει την ταράτσα του χώρου του με σκοπό να εξοικονομήσει ενέργεια, να αποφύγει σημάδια υγρασίας αλλά και να ηχομονώσει τον χώρο του.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει λοιπόν να αναφερθούν τα είδη μόνωσης που υπάρχουν και δεν είναι άλλα από την θερμομόνωση και στεγανοποίηση ή υγρομόνωση.

durosol

 

Θερμομόνωση ταράτσας 

Οι παραπάνω διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με διαφορετικές μεθόδους. Η εταιρεία μας έχει αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα για μονώσεις ταρατσών που μπορούν να ανταπεξέλθουν και να εφαρμοστούν ακόμα και στην πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Ειδικότερα το πρωτοπόρο σύστημα Durosol Light Roof εφαρμόζεται με ευκολία σε κάθε κατασκευή αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 9kg/m2. Παράλληλα προσφέρει θερμομόνωση και υγρομόνωση. Σε όλες μας τις μονώσεισ χρησιμοποιούμε το θερμομονωτικό υλικό Durosol το οποίο παράγουμε στις εγκαταστάσεις μας. Το Durosol είναι διογκωμένη πολυστερίνη, δηλαδή φελιζόλ. Το Durosol είναι ένα οικολογικό προϊόν και πλήρως ανακυκλώσιμο, ενώ όταν εφαρμόζεται στις μονώσεις μας η διάρκεια ζωής του ξεπερνά τα 100 χρόνια και οι μηχανικές του ιδιότητες παραμένουν αμετάβλητες.

Βίντεο εφαρμογής συστήματος Durosol Light Roof

Στεγανοποίηση υγρομόνωση 

Η στεγανοποίηση γίνεται με ασφαλτόπανα και διάφορα απαλειφόμενα. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα απαλειφόμενα τα οποία υπόσχονται θερμομόνωση κάτι το οποίο δεν γίνεται να επιτευχθεί στην πράξη. Θερμομόνωση χωρίς θερμομονωτικό (φελιζόλ) υλικό δεν γίνεται να επιτευχθεί! Παρόλα αυτά αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποια υγρομόνωση τα απαλειφόμενα παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των ασφαλτόπανων.

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για μόνωση;

Οι μονώσεισ πρέπει να πραγματοποιούνται σε θερινή εποχή μιας και η παρουσία βροχής δεν βοηθά την όλη διαδικασία. Με άλλα λόγια, ως ιδανικοί μήνες για τις παραπάνω διαδικασίες συστήνονται κυρίως οι καλοκαιρινοί αλλά και οι φθινοπωρινοί οι οποίοι συνήθως είναι απαλλαγμένοι από βροχοπτώσεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως η συνολική εκτίμηση του κόστους της όλης διαδικασίας δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς μιας και εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες. Αρχικά, από την επιλογή του τρόπου μόνωσης, έπειτα από το είδος και την ποιότητα των μονωτικών υλικών τα οποία θα επιλεγούν, το μέγεθος του χώρου της ταράτσας και τέλος από το συνεργείο το οποίο θα διεκπεραιώσει την όλη διαδικασία.

Πλεονεκτήματα από την μόνωση ταράτσας (θερμομόνωση):

1. Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

2. Ανθεκτικότητα και αντοχή στο χρόνο του χώρου όπου εφαρμόστηκε η μόνωση.

3. Απαλλαγή από προβλήματα που σχετίζονται με υγρασία και μούχλα.

4. Όμορφη αίσθηση στο εσωτερικό του σπιτιού.

5. Αποφυγή μελλοντικών εξόδων σχετιζόμενων με θέρμανση και κλιματισμό.

6. Δυνατότητα επιλογής διαφορετικών μεθόδων μόνωσης που ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες.

Συνοψίζοντας τα όσα προαναφέρθηκαν, για την επίτευξη της όσο το δυνατόν καλύτερης ενεργειακής απόδοσης οφείλουμε να γνωρίζουμε τις διάφορες εφαρμογές και συστήματα για μονώσεισ. Η εταιρεία Φραγκουλάκης, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, εξειδικευμένα συστήματα για μονώσεις ταρατσών και θερμοπρόσοψης με 10έτη εγγύηση! Ακόμα διαθέτουμε συνεργασία με εξειδικευμένα συνεργεία πανελλαδικά προκειμένου να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις μονώσεις σας!

Περισσότερες πληροφορίες: Fragoulakis.gr