Κεντροαριστερά: Ο κύβος ερρίφθη για τις εκλογές!


30-08-2017 23:12

Στις 5 και 12 Νοεμβρίου πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας για την Κεντροαριστερά. Ποιες είναι οι προθεσμίες και τα κριτήρια.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που συνεδρίασε το απόγευμα. Κάπως έτσι η Κεντροαριστερά οδεύει προς την… δημιουργία της.

Εκλογές για την Κεντροαριστερά: Τα κριτήρια και οι προθεσμίες

Αναλυτικά οι αποφάσεις για τον υπό συγκρότηση νέο φορέα θα γίνουν γνωστές την Παρασκευή. Οι υποψήφιοι προκειμένου να υποβάλουν υποψηφιότητα πρέπει να συγκεντρώσουν 1.000 υπογραφές από 7 περιφέρειες της χώρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να καταβάλουν ως παράβολο το ποσό των 2.000 ευρώ. Καταλυτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιότητας θα είναι μάλλον η 8η Σεπτεμβρίου και κατάθεσης των υπογραφών η 24η Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, θα κληθούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους που θα θέσει η επιτροπή. Παράλληλα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Αύριο, Πέμπτη 31.08.2017, επιτροπή τεχνικών από όλες τις πλευρές θα εξετάσει τις λεπτομέρειες για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αυτό θα γίνει ούτως ώστε να διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ