Οδοστρωτήρας κατέστρεψε σκληρό δίσκο με τα ημιτελή έργα του συγγραφέα Τέρι Πράτσετ


30-08-2017 23:07

Ένας οδοστρωτήρας κατέστρεψε έναν σκληρό δίσκο που περιείχε τα αδημοσίευτα, ανολοκλήρωτα έργα του Βρετανού συγγραφέα Τέρι Πράτσετ, εκπληρώνοντας την τελευταία επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος λίγο πριν πεθάνει.

«Ένας παλιός, ατμοκίνητος οδοστρωτήρας, δέκα αδημοσίευτα μυθιστορήματα και ιδού, εγώ με ένα σωρό μπελάδες» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο βοηθός και στενός φίλος του, ο Ρομπ Γουίλκινς, που φρόντισε να τηρήσει τις επιθυμίες του Πράτσετ ο οποίος πέθανε το 2015.

Δύο προηγούμενα μηνύματά του προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων: στο ένα είχε αναρτήσει τη φωτογραφία ενός μηχανήματος οδοποιίας του 19ου αιώνα, γράφοντας ότι «είναι έτοιμος να εκπληρώσει το καθήκον του απέναντι στον Τέρι».

«Έτσι χάθηκε το ιστορικό περιήγησης» συνέχισε, αναρτώντας αυτή τη φορά τη φωτογραφία του διαλυμένου σκληρού δίσκου.

Τέρι Πράτσετ: Έπασχε από Αλτσχάιμερ και έγραφε πολλά έργα

Ο Πράτσετ, ο συγγραφέας της χιουμοριστικής σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας του «Δισκόκοσμου» έχασε τη μάχη με τον θάνατο το 2015. Έπασχε από Αλτσχάιμερ αλλά συνέχιζε να γράφει πολλά έργα ταυτόχρονα.

Την ίδια χρονιά, ο φίλος του, ο Νιλ Γκέιμαν, είπε στην εφημερίδα Times ότι ο Πράτσετ είχε ζητήσει να βγάλουν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του τον σκληρό δίσκο με τα ημιτελή έργα του, να τον τοποθετήσουν στη μέση του δρόμου και να τον πατήσει ένας οδοστρωτήρας.

Η σειρά του «Δισκόκοσμου», που ξεκίνησε το 1983 με το βιβλίο «Το χρώμα της μαγείας», συνεχίστηκε με περίπου 30 έργα τα επόμενα χρόνια. Η δράση διαδραματίζεται σε έναν «κόσμο» που έχει τη μορφή δίσκου, στηρίζεται στις πλάτες τεσσάρων ελεφάντων και περιφέρεται αδιάκοπα στο σύμπαν.

Ο Γουίλκινς είπε ότι ο σκληρός δίσκος θα εκτεθεί στο μουσείο του Σόλσμπερι που από τον Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσει μια έκθεση σχετική με τον Πράτσετ και το έργο του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ