Γερμανική εφημερίδα: Στη Λέσβο ακούνε Μπαχ


30-08-2017 22:41

Ρεπορτάζ για το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής που διοργανώνεται στη Λέσβο, για τρίτη συνεχή χρονιά, φιλοξενεί σήμερα στο πολιτιστικό της ένθετο η Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπό τον τίτλο «Στη Λέσβο ακούνε Μπαχ».

Η εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς στις ελληνογερμανικής καταγωγής ιδρύτριες και καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ, Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν αλλά και στους δεκάδες χαρισματικούς νέους καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου, που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις και σχολιάζει:

«Το Φεστιβάλ συνοδεύεται από πολλά εκπαιδευτικά πρότζεκτ. Εδώ δουλεύουν με τους πρόσφυγες και τις δικές τους μουσικές παραδόσεις. Πέραν του φεστιβάλ (οι πρόσφυγες) παραμένουν αφανείς σε αυτό το κομμάτι του νησιού, ενώ και για τους ντόπιους δεν αποτελούν προσφιλές θέμα συζήτησης. Διοργανώνεται επίσης μια παιδική συναυλία που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ενώ υπάρχει και μια συνεργασία με το διαγωνισμό Tonali του Αμβούργου. Φαίνεται σαν να θέλουν όλοι να αξιοποιήσουν λίγο τις ευκαιρίες σε αυτό τον κόσμο, όπου η κλασική μουσική, ούσα απαλλαγμένη ακόμη από προκαταλήψεις, μπορεί να μιλάει στους ανθρώπους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ