Μια «τίγρης» και δύο «πίθηκοι» διαδήλωσαν στα γραφεία της Air France [pics]


30-08-2017 20:02

Μια “τίγρης” και δύο “πίθηκοι”, κρατώντας πλακάτ, διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της Air France στην Πλατεία Ενβαλίντ του Παρισιού. Ζητούσαν από την εταιρεία να μη μεταφέρει στο εξής μακάκους που προορίζονται για πειραματόζωα σε εργαστήρια.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «One Voice» επανεκκίνησε με αυτόν τον τρόπο μια εκστρατεία που είχε ξεκινήσει –χωρίς θετική έκβαση– το 1996. Όπως υποστηρίζει, οι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τη μεταφορά μακάκων με τα αεροσκάφη τους, εκτός από την Air France.

«Air France, όχι πίθηκους στον χώρο των αποσκευών» έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι τρεις ακτιβιστές της οργάνωσης.

«Χρειάζεται πολιτική βούληση για την αλλαγή», εξήγησε η Μιριέλ Αρνάλ, η πρόεδρος της One Voice. «Πρέπει να σταματήσουμε τις εύκολες λύσεις, να πιέσουμε τους ερευνητές να βρουν άλλον τρόπο (σ.σ. και να μην χρησιμοποιούν πιθήκους). Η Air France συμβάλη στη συνέχιση αυτών των πρακτικών», πρόσθεσε, καλώντας «το κράτος να πάρει θέση».

Η απαγόρευση στις χώρες της ΕΕ από το 2010

Η εταιρεία από την πλευρά της τόνισε ότι έχει «διασφαλίσει στα ζώα τις καλύτερες συνθήκες μεταφοράς» και σημείωσε ότι «η χρήση πρωτευόντων για επιστημονικούς σκοπούς είναι αποφασιστικής σημασίας σε πολλούς ιατρικούς τομείς».

Τα πειράματα σε μεγάλους πιθήκους απαγορεύονται στις χώρες της ΕΕ από το 2010, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα μικρότερα είδη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ