ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η Ρωσία εκκενώνει χωριά στα σύνορα με τη Β. Κορέα!


30-08-2017 12:40

Η Ρωσία θορυβήθηκε τόσο από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου της Πιονγιάνγκ, που αποφάσισε να αποσύρει 1.500 πολίτες της από τα σύνορά της με τη Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάσημος Έλληνας τραγουδιστής με κίρρωση του ήπατος στο Νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ, δόθηκε εντολή από τη Μόσχα να μετατοπιστούν 1.500 Ρώσοι που μένουν στα σύνορα σε «ασφαλείς περιοχές», στα ανατολικά της χώρας. Το ακριβές σημείο στο οποίο οι πολίτες αυτοί μεταφέρθηκαν δεν έχει, προς το παρόν, γνωστοποιηθεί.

Την εντολή έδωσε το τμήμα Περιφερειών του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών.

Αξιωματούχοι από το Βλαδιβοστόκ επιβεβαιώνουν ότι δεν καταγράφηκε αύξηση της ακτινοβολίας στα σύνορα, μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλων.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι η κρίση στην περιοχή μπορεί να εξελιχθεί σε πόλεμο και να «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής».

Εξαφανίστηκε νησί από τον χάρτη

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, το Σακαλίν, εξαφανίστηκε από τους διαδικτυακούς χάρτες της μεγαλύτερης ΙΤ εταιρείας, μετά την εκτόξευση. Η εταιρεία αυτή μίλησε για «τεχνικό πρόβλημα», όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό.

Η Daily Mail, ωστόσο, σημειώνει ότι το νησί είναι ευάλωτο, αν κάποια εκτόξευση της Βόρειας Κορέας δεν πάει καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η παρουσιάστρια έκανε πρεμιέρα με φουσκωμένη κοιλίτσα

Νίνο Ξυπολιτάς – Χρυσή Βαρδινογιάννη: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 7 χρόνια

«Θεά» της πασαρέλας βουτηγμένη σε κοκαΐνη – Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στο σπίτι της