Κατηγορίες στους μπράβους του Ερντογάν για το ξύλο στην Ουάσινγκτον


30-08-2017 8:26

Αντιμέτωποι με την αμερικανική δικαιοσύνη είναι κάποιοι από τους μπράβους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό Αρμένιων και Κούρδων διαδηλωτών τον περασμένο Μάιο στην Ουάσινγκτον. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 19 άτομα.

Οι εικόνες ντροπής έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον υπό το βλέμμα (και υπό τις οδηγίες για κάποιους) του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας είχαν προκαλέσει σάλο και «πόλεμο» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία.

Όλα είχαν γίνει τον περασμένο Μάιο, όταν ο Ερντογάν είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συναντήσει, για πρώτη φορά, τον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν Κούρδοι και Αρμένιοι συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη για να διαμαρτυρηθούν, ο πρόεδρος της Τουρκίας άφησε ελεύθερους τους μπράβους του κι εκείνοι χτύπησαν αλύπητα διαδηλωτές.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει…

Kurdish, Armenian & Ezidi protestors attacked by Erdogan security forces in front Turkish embassy #bejiYPG pic.twitter.com/twQEK4I9e4

— Baltimore BLOC (@BmoreBloc) May 16, 2017

Kurdish and Armenian and Ezidi protestors brutality attacked by members of Erdogan security in front of Turkish Emb pic.twitter.com/StrRKgNHfr

— Baltimore BLOC (@BmoreBloc) May 16, 2017

Η ώρα της Δικαιοσύνης

Το περιστατικό προκάλεσε μια ακόμα διπλωματική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Τώρα, ήρθε η ώρα της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Δικαστήριο απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 15 Τούρκοι υπάλληλοι ασφάλειας.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον μίλησε για «βάναυση επίθεση», από την οποία τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι.

Πηγή: www.newsit.gr