Καταιγίδα Χάρβεϊ: Στο Χιούστον ο Τραμπ μετά της Μελάνια


29-08-2017 23:46

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε το Τέξας. Την πολιτεία που πλήττεται σκληρά από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Η επίσκεψη αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να επιδείξει την ενότητα των ΗΠΑ μπροστά σε μια φυσική καταστροφή ιστορικών διαστάσεων. Την ίδια ώρα, η καταιγίδα Χάρβεϊ απειλεί και τη γειτονική Λουιζιάνα.

«ΗΠΑ» η… απάντηση του Τραμπ στην καταιγίδα Χάρβεϊ

Φορώντας ένα καπέλο που ανέγραφε «ΗΠΑ», ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον συντονισμό των επιχειρήσεων που διεξήγαγαν η κυβέρνησή του και οι αρχές της μεγάλης Πολιτείας του αμερικανικού νότου. Αρχές που ήταν αντιμέτωπες με μια άνοδο του επιπέδου των υδάτων που σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει «επικές» διαστάσεις.

«Κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ενός κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης στην πόλη Κόρπους Κρίστι. Την πρώτη δηλαδή που επλήγη από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Τραμπ

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «θέλουμε να το κάνουμε καλύτερα απ’ ό,τι οποτεδήποτε στο παρελθόν» αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής. Μάλιστα, χαιρέτισε το «ομαδικό» πνεύμα που κυριαρχεί στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Θα ανταλλάξουμε συγχαρητήρια όταν τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Τραμπ

Τα… τακούνια της Μελάνια

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε στο πλευρό του την πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, η οποία φορούσε κι εκείνη καπέλο. Απλά με… διαφορετικό μήνυμα, αφού ανέγραφε Flotus, δηλαδή Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Τραμπ Τραμπ Χάρβεϊ

Η Μελάνια Τραμπ, πάντως, έγινε νωρίτερα στόχος χλευαστικών σχολίων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό επειδή επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο που θα μετέφερε το ζεύγος στη βάση Άντριους όπου περίμενε το προεδρικό αεροσκάφος για να αναχωρήσει για την πλημμυρισμένη περιοχή φορώντας ψηλοτάκουνα, μπουφάν αεροπόρου και γυαλιά ηλίου κάτω από την ομπρέλα της. Τελικά η κυρία Τραμπ άλλαξε τα ψηλοτάκουνα με αθλητικά παπούτσια

Χάρβεϊ

Χάρβεϊ

Χάρβεϊ

11 οι νεκροί από την καταιγίδα Χάρβεϊ

Σύμφωνα με τις αρχές, η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έχει προκαλέσει τον θάνατο, άμεσα ή έμμεσα, τουλάχιστον ένδεκα ανθρώπων. Από αυτούς, ο τελευταίος ήταν ένας βετεράνος αστυνομικός που πνίγηκε, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, τον Σιλβέστερ Τέρνερ.

καταιγίδα Χάρβεϊ καταιγίδα Χάρβεϊ

Η μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον συνεχίζει να απειλείται από την άνοδο του επιπέδου των υδάτων. Είναι το τέταρτο πολυπληθέστερο αστικό κέντρου των ΗΠΑ, με 2,3 εκατ. κατοίκους στην πόλη. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων του, έχει πάνω από 6 εκατομμύρια πληθυσμό.

«Είμαστε ακόμη στη φάση της αντίδρασης σε μια επείγουσα κατάσταση, η διάσωση ζωών και η εγγύηση της ασφάλειας των κατοίκων αποτελεί την προτεραιότητα». Αυτό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ένα ανώτερο στέλεχος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA).

Έκκληση να φύγουν από τα σπίτια τους!

Αν χρειαζόταν κάποια απόδειξη για αυτό, οι αρχές της Κομητείας Μπραζόρια, στο νότιο τμήμα του Χιούστον, κάλεσαν μέσω Twitter τους κατοίκους να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους όταν ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στο Κολούμπια Λέικς δεν άντεξε. «Φύγετε αμέσως!», έγραφε η ανάρτηση.

Πηγή: www.newsit.gr