Χάρβεϊ: Μετά τις πλημμύρες τρέμουν τις ασθένειες – Τι λένε οι ειδικοί


29-08-2017 12:32

Μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία κρύβει το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας, Χάρβεϊ που πλήττει το Τέξας. Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί.

Οι καταστροφικές πλημμύρες από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ αυξάνουν τους κινδύνους για την δημόσια υγεία: από δερματικά εξανθήματα ως βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις και ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως προειδοποίησαν χθες Δευτέρα αμερικανοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ωστόσο παραμένει ο πνιγμός, ειδικά για τους κατοίκους που είναι παγιδευμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, όπως εξηγεί η Ρένι Φανκ, υπεύθυνη για την διαχείριση επειγουσών καταστάσεων των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Η δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα από τις φορητές γεννήτριες συνιστά μια ακόμη απειλή. «Δυστυχώς, αναμένουμε ότι κάποιοι θα χάσουν την ζωή τους από αυτό και κάποιοι θα δηλητηριαστούν», είπε η ίδια σε τηλεφωνική της συνέντευξη.

Ακόμη όμως και απλά περπατώντας μέσα από τους πλημμυρισμένους δρόμους κινδυνεύει κάποιος να εμφανίσει δερματικά εξανθήματα γιατί πολύ μεγάλος όγκος νερού είναι μολυσμένος με τοξικά χημικά που έχουν διαρρεύσει από τα γκαράζ και τις αποθήκες των σπιτιών.

Πηγή: www.newsit.gr