Πανελλήνιες: Αυτά αλλάζουν με… υπογραφή Γαβρόγλου


28-08-2017 23:21

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μίλησε για τις Πανελλήνιες, που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται στο προσκήνιο. Ποιες θα είναι οι αλλαγές και από πότε.

«Δίνουμε στη διαβούλευση ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο». Αυτό τόνισε για τις Πανελλήνιες, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους και θα έχει και σειρά συναντήσεων. Η αρχή θα γίνει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τετάρτη. Όλα αυτά ενώ το ζήτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων έχει εξελιχθεί σε θέμα… πρώτης γραμμής τις τελευταίες ημέρες. Και φυσικά πεδίο πολιτικής σύγκρουσης…

Νέες Πανελλήνιες… η ακτινογραφία

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι αλλαγές θα γίνουν λελογισμένα από του χρόνου στη Β’ Λυκείου και τη σχολική περίοδο 2019-2020 θα επεκταθούν και στην Γ’ Λυκείου. Ακόμη στάθηκε ιδιαίτερα στην επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αναφέροντας: «Οι οικογένειες των μαθητών που τείνουν να εγκαταλείψουν το σχολείο θα ενισχυθούν και κοινωνικά και ψυχολογικά αλλά και οικονομικά».

Πηγή: www.newsit.gr