ΗΠΑ: Ο αμφιλεγόμενος σερίφης θέλει… έδρα στη Γερουσία!


28-08-2017 22:59

Πήρε χάρη από τον πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ και πλέον ονειρεύεται να γίνει… γερουσιαστής των ΗΠΑ! Ο λόγος για τον Τζο Αρπάιο.

Ο αμφιλεγόμενος πρώην σερίφης Τζο Αρπάιο, στον οποίο απονεμήθηκε πρόσφατα χάρη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πήρε… αέρα! Δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ακόμη και για μια έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ

«Θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος για τη δημαρχία, για μια τοπική θέση, ή στη Γερουσία«. Αυτό είπε ο 85χρονος Αρπάιο, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο συντηρητικό περιοδικό Washington Examiner.

Για τις ΗΠΑ του Τραμπ είναι… πατριώτης

Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο ο Αρπάιο ήταν σερίφης στην κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνας. Τον Ιούλιο καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστή. Γιατί; Επειδή αψήφησε τη δικαστική εντολή που τον διέταζε να σταματήσει τις μεροληπτικές τακτικές σε βάρος των ισπανόφωνων μεταναστών.

Ο πρόεδρος Τραμπ, ωστόσο, τον χαρακτήρισε «πατριώτη» και του απένειμε χάρη την Παρασκευή! Μια απόφαση που επικρίθηκε όχι μόνο από τους Δημοκρατικούς αλλά και από πολλούς Ρεπουμπλικανούς, όπως από τους δύο γερουσιαστές της Αριζόνας, τον Τζεφ Φλέικ και τον βετεράνο Τζον Μακέιν.

Τραμπ

Από μια υποψηφιότητα του Αρπάιο απειλείται ιδίως ο Φλέικ, η θητεία του οποίου λήγει το 2018.

«Πολλοί μου ζητούν να είμαι υποψήφιος» στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος απέναντι στον Φλέικ. «Το μόνο που λέω είναι ότι όλα είναι ανοιχτά, θα δούμε. Έχω υποστήριξη», συνέχισε ο πρώην σερίφης.

Ο Αρπάιο ήταν σερίφη επί 24 χρόνια αλλά ηττήθηκε στις εκλογές για την ανανέωση της θητείας του πέρσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Reuters