Φοιτητικές κατοικίες: Ποια περιοχή είναι η ακριβότερη


28-08-2017 16:00

Τα Χανιά είναι αυτή την στιγμή η ακριβότερη πόλη όσον αφορά τα ενοίκια φοιτητικής κατοικίας, με τις τιμές να έχουν σκαρφαλώσει σε επίπεδα άνω των 7 ευρώ ανά τ.μ. και το μέσο μέγεθος των σπιτιών που προσφέρονται να διαμορφώνεται κοντά στα 61 τ.μ.. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Ρέθυμνο ακολουθούν, ως ακριβές φοιτητουπόλεις με τις τιμές να κυμαίνονται λίγο πάνω από τα 6 ευρώ ανά τ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός

Τα στοιχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων και την έρευνα που πραγματοποίησε το www.spitogatos.gr, με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον των νεοεισαχθέντων φοιτητών, σχετικά με τις τιμές των φοιτητικών κατοικιών προς ενοικίαση στις περιοχές κοντά σε σχολές και πανεπιστήμια.

Η βασική αιτία για τις υψηλές τιμές που παρατηρούνται στην περιοχή των Χανίων έχουν να κάνουν και με την άνοδο της πόλης ως τουριστικού προορισμού, γεγονός το οποίο επηρεάζει και τα ενοίκια των σπιτιών, αφού δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιδιώκουν ειδικά αυτή την περίοδο να μισθώνουν τα σπίτια τους για μικρό χρονικό διάστημα σε τουρίστες.

Στην Αθήνα, οι υψηλότερες τιμές με 6,9 ευρώ ανά τ.μ. σημειώνονται στην περιοχή της Καισαριανής όπου το μέσο μέγεθος ενός φοιτητικού σπιτιού είναι στα 53 ευρώ, με μία μέση τιμή ενοικίου στα 338 ευρώ, ενώ στον Πειραιά και τη Νίκαια οι τιμές χαμηλώνουν στα 5,5 ευρώ και τα 5,1 ευρώ ανά τ.μ.

Μεγάλες διακυμάνσεις παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη με τα ενοίκια να εμφανίζονται υψηλότερα στην Ανω Πόλη (6,5 ευρώ ανά τ.μ.) και τα χαμηλότερα στην Σταυρούπολη, όπου το μέσο μέγεθος μιας φοιτητικής κατοικίας είναι στα 78 τ.μ. με μια μέση τιμή στα 272 ευρώ.

Στην Αχαϊα, μέσα στην Πάτρα, οι τιμές είναι ακριβότερες, στα 5,2 ευρώ ανά τ.μ., στα Ιωάννινα τα ενοίκια σκαρφαλώνουν στα 6,1 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στις φθηνές πόλεις για φοιτητές είναι οι Σέρρες, η Φλώρινα, η Σπάρτη κ.τ.λ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O γιος του Πλούταρχου τραγουδάει και είναι ίδιος ο πατέρας του! (BINTEO)

Είναι οριστικό! Η Σάσα Σταμάτη εκτός Πρωινού και ΑΝΤ1 – Τα παρατά όλα και…

Νταϊάνα – Κάρολος: Φορούσε σέξι εσώρουχα από τα Harrods και της έλεγε…

Πηγή: Newmoney