Θεσσαλονίκη: 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ


28-08-2017 15:05

Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% αναμένεται να καταγράψουν τα ξενοδοχεία της πόλης για όλο το δεκαήμερο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και όχι μόνο το πρώτο και δεύτερο Σαββατοκύριακο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα για τα δύο Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ. Οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 100%. Για το ενδιάμεσο διάστημα ήδη η πληρότητα που καταγράφεται σήμερα -περίπου ένα δεκαήμερο πριν από τα εγκαίνια- ξεπερνά το 70% στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Κωνσταντίνος Τορνιβούκας.

Στο κέντρο της πόλης είναι ήδη δύσκολο να βρει κανείς δωμάτιο για τις καθημερινές, ενώ, όπως εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ, «θα δούμε να καταγράφονται πληρότητες κοντά στο 90% και στην ευρύτερη περιοχή».

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο πολιτικό και επιχειρηματικό γεγονός, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες στην πόλη», είπε ο κ. Τορνιβούκας. «Ειδικά φέτος, καθώς είναι τιμώμενη χώρα η Κίνα, η παρουσία των Κινέζων επισκεπτών στην πόλη είναι πολύ έντονη», πρόσθεσε.

Οι προοπτικές άλλωστε, στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Κίνα, είναι πολύ καλές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- HELEXPO, Κυριάκο Ποζρικίδη. «Οι Κινέζοι αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα μας», είπε. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά τους και με την κατάλληλη στρατηγική η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει μεγάλο μερίδιο από την τουριστική αγορά της Κίνας». Επίσης, πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κ. Ποζρικίδης την απευθείας πτήση της Air China, που ενώνει την Αθήνα με το Πεκίνο και αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ