Μέρκελ: "Ενότητα, ευημερία και ασφάλεια, τα σημαντικότερα ζητήματα"


27-08-2017 23:13

«Ενότητα, ευημερία και ασφάλεια είναι για μένα τα σημαντικότερα πράγματα», δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου και επανέλαβε το κεντρικό σύνθημα του κόμματός της, «να ζει κανείς καλά και με ευχαρίστηση στην Γερμανία».

«Πιστεύω ότι έχω ιδέες για το μέλλον και για τις προκλήσεις ενώπιόν μας. Έχω εμπειρία και εξακολουθώ να έχω διάθεση», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ νωρίτερα απόψε, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, απαντώντας στην κριτική των αντιπάλων της ότι έπειτα από τρεις κυβερνητικές θητείες είναι πλέον κουρασμένη.

Κληθείσα να σχολιάσει τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει λίγο νωρίτερα ο αντίπαλός της Μάρτιν Σουλτς ότι εκμεταλλεύεται την υποδομή του κράτους προκειμένου να διευκολύνει την προεκλογική της εκστρατεία, η κυρία Μέρκελ περιορίστηκε να δηλώσει ότι προσπαθεί πάντα να είναι συνεπής στα καθήκοντά της και να βρίσκεται στην υπηρεσία του γερμανικού λαού. Σε ό,τι αφορά την τηλεμαχία της επόμενης Κυριακής, για την οποία υπήρξαν μαρτυρίες ότι ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ παρενέβη προκειμένου διατηρηθεί το αυστηρά περιοριστικό μοντέλο που δεν ευνοεί τον αυθόρμητο διάλογο, σημείωσε μόνο: «Χαίρομαι για την τηλεμαχία της επόμενης εβδομάδας».

Πηγή: www.newsit.gr