Τυφώνας Χάρβεϊ: Έβγαλε αλιγάτορες στους δρόμους! [pics]


26-08-2017 15:38

Δεν έφτανε η αγωνία για να σωθούν οι ίδιοι ή να σώσουν τις περιουσίες τους, κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τον τυφώνα Χάρβεϊ είδαν στις αυλές τους και… τεράστιους αλιγάτορες!

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες πως τα τεράστια ερπετά δεν είναι επικίνδυνα. Αρκεί να μην τα πειράξεις κανείς!

Το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Fort Bend ανέβασε φωτογραφίες που δείχνουν αλιγάτορες σε αυλές σπιτιών ή κάτω από αυτοκίνητα.

Η εξήγηση είναι απλή: σε συνθήκες μεγάλων πλημμυρών και γενικότερα ακραίων καιρικών συνθηκών, οι αλιγάτορες αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο.

«Οι αλιγάτορες που θα εμφανιστούν στα σπίτια σας κατά τη διάρκεια των βροχών και των πλημμυρών δεν ψάχνουν για φαγητό ούτε θέλουν να είναι επιθετικοί», ανέφερε σε post στο Facebook η μη κυβερνητική οργάνωση Texas Gator Squad.

Ο Christy Kroboth, από την ειδική ομάδα για τους αλιγάτορες, μίλησε στο Fox News και προειδοποίησε τους πολίτες να μένουν τουλάχιστον 10 μέτρα μακριά και να μην επιχειρήσουν να τα πλησιάσουν για να τα ταΐσουν.

Αν δεν πειράζουν τα ζωντανά, δεν θα τους πειράξουν κι εκείνα. «Δεν ψάχνουν να προκαλέσουν προβλήματα. Προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες όπως κι εμείς. Αφήστε τους ήσυχους και θα σας αφήσουν κι εκείνοι», τόνισε ο Kroboth.

Με πληροφορίες από foxnews.com και newsweek.com

Πηγή: www.newsit.gr