Ζωή Λάσκαρη: Αυτό είναι το βραβείο που παίρνει το όνομά της


25-08-2017 17:50

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συμβούλιο αποφάσεων της οργανωτικής επιτροπής της 36ης απονομής θεατρικών κορφιάτικων βραβείων 2016-2017, που πραγματοποιήθηκε με θέμα την μετονομασία του κρυφού βραβείου, που απονείμεται απο τον π.κ.Δ.Μουζακίτη σε πρόσωπα ή φορείς του πολιτισμού.

Το βραβείο ύστερα απο πρόταση του προέδρου του Ιδρυτού κ Προέδρου της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ.Δ.Μουζακίτη κ της Υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου της Ακαδημίας κ.Αννας Ματθαίου θα ονομάζεται πλέον βραβείο «Ζωή Λάσκαρη».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Είναι γνωστό πώς η μεγάλη μας ηθοποιός που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας είχε τιμηθεί πέρυσι με το τιμητικό βραβείο «Νίκος Κούρκουλος» και το 1982 με το διαγωνιζόμενο βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου Κωμωδίας για την ερμηνεία της στο έργο «Η Ντόρις κ ο γυαλάκιας». Το όνομα του νικητή/τριας ή του φορέα θα ανακοινωθεί το βράδυ της τελετής της απονομής των Κορφιάτικων Βραβείων στις 30 Οκτωβρίου 2017 στο θέατρο ΒΕΜΠΟ με ιδιαίτερη πρόσκληση στα μέλη της οικογένειας της Ζωής Λάσκαρη προκειμένου ν απονείμει το βραβείο στο νικητή/τρια».

Πηγή: www.newsit.gr