Σκόπευαν να πουλήσουν 984 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για κατανάλωση! [pics]


25-08-2017 16:33

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (25.08.2017) 984 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έξι Έλληνες, ηλικίας 52, 43, 39, 31, 29 και 16 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση αυτής της ποσότητας οστράκων.

Ο 43χρονος, ο 31χρονος και ο 29χρονος εντοπίστηκαν να καταπλέουν στον λιμενίσκο Μαΐστρου με ταχύπλοο σκάφος, και να μεταφορτώνουν σάκους με όστρακα από το σκάφος σε ένα όχημα, με οδηγό τον 52χρονο και επιβάτες τον 39χρονο και τον 16χρονο.

Οι δράστες οδηγήθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν – μεταφόρτωναν – διακινούσαν από κοινού 45 σάκους με δίθυρα μαλάκια του είδους “Ruditapes decussatus” (αχιβάδα), συνολικού βάρους 984 κιλών, εκ των οποίων 22 σάκοι, βάρους 490 κιλών, υπολειπομένων διαστάσεων – από 3,5 έως 4,0 εκ., κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ. – ενώ το σύνολο των οστράκων κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Επιπλέον, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, ενώ η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος, το όχημα, καθώς και η παραπάνω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: www.newsit.gr