Ο Μαδούρο έριξε… "μαύρο" σε δυο κολομβιανά κανάλια – "Παραιτήσου ή πέθανες"


25-08-2017 8:54

Η δήλωση του πρώην προέδρου του Μεξικού που ζήτησε από τον Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί “αλλιώς θα πεθάνει” έφερε νέο αναβρασμό. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αποφάσισε να ρίξει “μαύρο” σε δυο κολομβιανά κανάλια.

Η ιστορία ξεκινάει ως εξής: ο πρώην  πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ, δήλωσε «Μαδούρο, παραιτήσου ή θα πεθάνεις», η δήλωση αυτή μεταδόθηκε από τα κολομβιανά κανάλια RCN και Caracol Television και ο Μαδούρο έδωσε εντολή στους παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης να κόψουν το σήμα τους!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διέταξε τη διακοπή του σήματος δυο κολομβιανών καναλιών. Φυσικά η απόφαση προκάλεσε νέες αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίευσης. Ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορείται (πάλι) για καταστολή της ελεύθερης έκφρασης.

Η ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της Βενεζουέλας ζήτησε τη διακοπή μεταδόσεων των σταθμών RCN και Caracol Television γιατί αναμετέδωσαν ένα μήνυμα που, όπως ισχυρίστηκε, εξωθεί στη δολοφονία του Μαδούρο.

«Το μέτρο βρίσκεται εντός των ορίων του νόμου, δεδομένου ότι αυτοί οι σταθμοί επιτίθενται επί σειρά μηνών στη Βενεζουέλα και τη θεσμική της υπόσταση και τώρα καλούν απροκάλυπτα για τη δολοφονία (του Μαδούρο)», έγραφε η δήλωση από το γραφείο της προεδρίας, επικαλούμενη τον Αντρές Μέντεζ, πρώην διευθυντή του ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών Conatel.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το μήνυμα που μεταδόθηκε από τους δύο σταθμούς ήταν μια δήλωση του πρώην προέδρου του Μεξικού Βισέντε Φοξ, ο οποίος είπε, «Μαδούρο, παραιτήσου ή θα πεθάνεις».

«Δεν του αρέσουν οι ελευθερίες»

Την απόφαση κατέκριναν με σφοδρότητα οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως άλλο ένα σημάδι ότι η χώρα ολισθαίνει σε καθεστώς δικτατορίας.

Ο σταθμός Caracol, ο οποίος είχε ανακοινώσει προηγουμένως την κατάργησή του από τα καλωδιακά δίκτυα της Βενεζουέλας, κατέκρινε με δριμύτητα τον Μαδούρο για λογοκρισία.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να έχει αντίδραση άμεσα από το RCN.

Ο Μαδούρο κατηγορεί συχνά την Κολομβία ότι συμμετέχει σε μια συνωμοσία της δεξιάς να γκρεμίσει τον σοσιαλισμό, στην πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα. Επίσης θεωρεί ότι η Βενεζουέλα είναι θύμα ενός οικονομικού πολέμου ο οποίος παρακινείται από την Ουάσιγκτον.

Πηγή: www.newsit.gr