Οι τζιχαντιστές απειλούν τον Πάπα: Ερχόμαστε στη Ρώμη!


25-08-2017 7:30

Η Ιταλία και ο Πάπας Φραγκίσκος μπήκαν, ξανά, στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους. «Θυμηθείτε το άπιστοι, θα φτάσουμε στη Ρώμη».

Ένα video, που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, όπως γράφει η La Stampa και «ανέβηκε» σε σελίδα που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιαστές, περιλαμβάνει το νέο απειλητικό μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους.

Στο βίντεο, ένας τζιχαντιστής δείχνει την φωτογραφία του πάπα Φραγκίσκου και ακούγεται να λέει ότι «πρόκειται να (φτάσουμε) ως τη Ρώμη».

Στο ίδιο βίντεο, τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα του Χριστού και σκίζουν φωτογραφίες του ποντίφικα. «Θυμηθείτε το, άπιστοι: Θα έρθουμε στην Ρώμη», ακούγεται να λέει μια φωνή στα αγγλικά.

Παράλληλα, στο διαδίκτυο, μέσω του φιλικού προς το Ισλανικό Κράτος ιστότοπου Telegram, το ISIS υπέδειξε στους υποστηρικτές του στόχους για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία, στο Βέλγιο και στη Δανία.

Τέλος, όπως αναφέρει η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία καταγράφει την δράση των τρομοκρατών και αναρτεί τις πληροφορίες, το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μαχητές του («μοναχικούς λύκους») να επιτεθούν σε στόχους στην Ιταλία, κάνοντας και χρήση αυτοκινήτων.

Πηγή: www.newsit.gr