Χρήστος Παγώνης: «Η πρωινή ζώνη είναι πολύ ανταγωνιστική»


24-08-2017 14:07

Τον χειμώνα δίνει δυναμικό «παρών» στον στίβο της πρωινής επικαιρότητας με την εκπομπή «10-12», ενώ τώρα το καλοκαίρι, επιστρέφοντας από την άδειά του, βουτά στα βαθιά με την «Καλοκαιρινή ενημέρωση».

Ο Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον Θάνο Σιαφάκα, παρουσιάζει την τρίωρη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, από τις 7 έως τις 10 το πρωί, και οι δυο τους καθημερινά βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Με απευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις και αναλύσεις, η ειδησεογραφική ομάδα της εκπομπής «ξεκλειδώνει» τη μέρα σε μια περίοδο που οι μεγάλες πυρκαγιές σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις κάνουν την ειδησεογραφία πολύ… καυτή!

Ο Χρήστος Παγώνης μιλάει στην «Espresso» για τις δυσκολίες μιας εκπομπής με full επικαιρότητα εν μέσω θέρους.

«Γύρισα από την άδειά μου και τις διακοπές μου στη Μήλο, και με ενημέρωσαν ότι ξεκινούσα στην πρωινή εκπομπή. Κι αυτό έγινε μια μέρα δύσκολη, με έντονο ενδιαφέρον λόγω των πυρκαγιών και πολλές συνδέσεις. Ημουν από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Εννιά ώρες ζωντανό πρόγραμμα μετά την άδεια. Πολύ δύσκολο!» εξηγεί ο δημοσιογράφος, ο οποίος, ωστόσο, έχει το know-how από την εμπειρία του στην εκπομπή «10-12» που παρουσίαζε όλον τον χειμώνα.

«Η πρωινή ζώνη είναι πολύ ανταγωνιστική, γιατί εκτός του ότι έχεις να αντιμετωπίσεις τις υπόλοιπες ενημερωτικές εκπομπές, υπάρχουν και τα τηλεοπτικά προγράμματα με lifestyle θεματολογία, που έχουν και αυτά τη δική τους μερίδα κοινού να τα παρακολουθεί. Είναι ένα δύσκολο κοινό αυτό που πρέπει να κατακτήσεις, από τη νοικοκυρά και τον συνταξιούχο έως τον άνεργο νέο, που κοιτάει να δει τι θα κάνει στο άμεσο μέλλον» αναφέρει και εστιάζει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια καλοκαιρινή ενημερωτική εκπομπή ως προς το υλικό της.

«Υπάρχει ένα περιεχόμενο και μια ποικιλότητα ειδήσεων, που δεν πρέπει να είναι βαριά και με έντονο πολιτικό στίγμα. Παρουσιάζουμε όλα τα γεγονότα, αλλά γενικά υπάρχει μια τάση προς τα πιο κοινωνικά θέματα».

Πηγή: www.gossip-tv.gr