Έγκλημα! Έχτισαν πολυκατοικία πάνω σε παλιό υπόγειο


24-08-2017 8:43

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως ένας σεισμός 4 Ρίχτερ μπορεί να προκαλέσει δυο θανάτους, δεκάδες τραυματισμούς και να ισοπεδώσει σπίτια. Η απάντηση, τελικά, είναι πολύ απλή.

Όλος ο κόσμος παρακολούθησε με αγωνία τις δραματικές ώρες της διάσωσης τριών παιδιών από τα ερείπια του σπιτιού τους στο νησί Ίσκια, έξω από τη Νάπολη μετά τον σεισμό των 4 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Ιταλία πριν από μερικές μέρες.

Είδε με πόνο σπίτια να γκρεμίζονται, ανθρώπους να μένουν άστεγοι και να χάνουν τους πόνους μιας ζωής. Τώρα, έρχεται στο φως μια μαρτυρία που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός γείτονα στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η πολυκατοικία που κατάρρευσε κατά τον σεισμό της Ίσκια, είχε οικοδομηθεί πάνω σε παλιό υπόγειο!

«Τους έλεγα να μην χτίσουν, διότι ζούμε σε σεισμογενή περιοχή, αλλά δεν με άκουσαν. Με την κατάρρευση καταστράφηκε και το σπίτι μου, το οποίο είναι ακριβώς δίπλα, και τώρα θα πρέπει να το γκρεμίσω», είπε ο κάτοικος της περιοχής.

Η πολυκατοικία στην οποία διέμενε, συνόρευε με εκείνη στην οποία ζούσε η οικογένεια Μάρμολο, τα τρία παιδιά της οποίας διασώθηκαν με ηρωική επιχείρηση από τους Ιταλούς πυροσβέστες.

Όλοι έζησαν την αγωνία και συγκινήθηκαν όταν είδαν πως ο 7 μηνών Πασκουάλε και τα δυο αδέρφια του, ο Τσίρο και ο Ματίας βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια. Χρειάστηκαν επτά ώρες για να απεγκλωβιστεί ο μικρούλης Πασκουάλε και περισσότερες από 14 για να σωθούν τα αδέρφια του!

Τιμή στον θαρραλέο Τσίρο

Την ίδια ώρα, η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινόττι αποφάσισε να τιμήσει με μετάλλιο, για το θάρρος του, τον εντεκάχρονο Τσίρο, ο οποίος απεγκλωβίσθηκε από τα ερείπια μετά από δεκαεπτά ώρες αγωνίας.

«Θέλησα να του πω ότι όλη η Ιταλία παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την διάσωσή του. Στον μικρότερο αδελφό του, Ματίας, δώρισα ένα μικρό αρκουδάκι και κάποια αναμνηστικά του στρατού», πρόσθεσε η υπουργός.

Η ιταλική κυβέρνηση, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματισθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κηρύξει το νησί της Ίσκια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να επισπευσθεί η χορήγηση ειδικής οικονομικής βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ