ΑΕΚ: Κανονικά με ΠΑΣ οι Σιμόες και Βράνιες


23-08-2017 17:13

Οι αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, είχαν ευεργετικές συνέπειες για την ΑΕΚ. Οι Όγκνιεν Βράνιες και Αντρέ Σιμόες δεν χρειάζεται να εκτίσουν ποινή από την προηγούμενη περίοδο και θα αγωνιστούν την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΣ στα Ιωάννινα.

Το πρωί ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου, έστειλε έγγραφο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επικαλούμενος το σχετικό άρθρο του νέου Πειθαρχικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο οι ποινές από κίτρινες κάρτες δεν μεταφέρονται στην επόμενη περίοδο. Λίγη ώρα μετά, απάντησε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ επιβεβαιώνοντας το έγγραφο της ΑΕΚ. Ετσι, οι Βράνιες, Σιμόες μπορούν να αγωνιστούν και θα είχαν το δικαίωμα να το κάνουν και στην πρεμιέρα.

θΌμως, ο Π.Κ. δημοσιεύτηκε το Σάββατο και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις μέχρι την Κυριακή, που η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό.

Όσο για τις ποινές που επιβάλλονται μετά από αποβολές, αυτές ισχύουν κανονικά. Συνεπώς, το όνομα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (είχε τιμωρηθεί με 2 αγωνιστικές στο τέλος της προηγούμενης σεζόν) παραμένει στο ποινολόγιο της Super League για ακόμα ένα ματς.

Πηγή: www.newsit.gr