Χανιά: Ανατροπή για τις συνθήκες του τροχαίου που θέρισε δυο ζωές


23-08-2017 15:31

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο που έχει βυθίσει την Κρήτη στο πένθος. Ένα τροχαίο που έκοψε άδικα και πρόωρα το νήμα της ζωής δυο νέων ανθρώπων, της 20χρονης Στέλλας και του 19χρονου Νίκου.

Οι δυο νεαροί παρασύρθηκαν από 20χρονο οδηγό, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και τους χτύπησε ενώ είχαν βγάλει βόλτα το σκύλο τους. Ήταν ξημερώματα της 17ης Αυγούστου.

Η 20χρονη ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 19χρονος βρισκόταν στην πόλη για διακοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μαρία Ελένη Λυκουρέζου:Συγκλονισμένη η κόρη της Λάσκαρη μετά την κηδεία – Η πρώτη κίνηση ήταν να…

Μόλις χθες (22.08.2107) ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα video ντοκουμέντο από εξωτερική κάμερα ασφαλείας. Φαίνεται πως δεν είναι το μόνο.

Ο συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης Στέλλας, Γιώργος Κομισόπουλος, μαζί με τη μητέρα της και τον αδερφό της άτυχης κοπέλας, συναντήθηκαν την Τετάρτη (23.08.2017) με την διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης και τον πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη.

Σκοπός της συνάντησης, η ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα της κατασκευής κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον δρόμο – καρμανιόλα των Κουνουπιδιανών.

Η μητέρα της, συγκλόνισε. «Να μην κλάψουν άλλες μανάδες!» ήταν το μόνο που είπε καθώς έβγαινε από την Πρυτανεία.

«Ποιος είπε ότι δεν ήταν μεθυσμένος;»

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κομισόπουλος έκανε λόγο για ανατροπή των δεδομένων και νέα στοιχεία που θα έρθουν στο φως.

«Υπάρχουν νέα στοιχεία θα βγουν σιγά σιγά, κάποια βίντεο που θα έρθουν, οι πραγματογνωμοσύνες και θεωρώ πως αυτοί που άσκησαν διώξεις και θα αναθεωρήσουν και πρέπει να αναθεωρήσουν. Το κατηγορητήριο αποδόθηκε βάσει των στοιχείων που είχε μέχρι τώρα. Αν αλλάξουν τα στοιχεία δε σημαίνει πως δεν πρέπει να αλλάξει το κατηγορητήριο.

Το αλκοόλ στην εκπνοή του 20χρονου οδηγού, ήταν 0,35mg και η πείρα λέει ότι αυτό θα έρθει «διπλό» στο αίμα τουλάχιστονΠοιος λέει ότι δεν ήταν μεθυσμένος; Και γιατί δεν στρίβει αριστερά στην κλίση και θερίζει δύο παιδιά που βρίσκονταν στο έρεισμα; Θα τα δούμε αυτά. Να δούμε και σχεδιαγράμματα και πραγματογνωμοσύνες και θα δούμε που θα καταλήξει η κατηγορία», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας. 

Τόνισε δε ότι η οικογένεια της Στέλλας δεν κυνηγάει Χίμαιρες. Όπως είπε, προς το παρόν, η οικογένεια δεν θα κινηθεί νομικά. Αυτό που θέλει είναι η θυσία των δυο παιδιών να αποτελέσει την απαρχή εξελίξεων.

«Όσον αφορά τον κόμβο έχει ολοκληρωθεί μια μελέτη από το 2014 και έχει μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια Κρήτης. Αυτός είναι ο λόγος παρουσίας της οικογένειας εδώ σήμερα. Θα πρέπει αυτό να σηματοδοτήσει εξελίξεις, θέλουν δε θέλουν ο κόμβος θα γίνει, έχουν δεν έχουν κονδύλια, δεν μας απασχολεί. Την απασχολεί η ασφάλεια των παιδιών και η θυσία μην πάει χαμένη, όποιος κυκλοφορεί εδώ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.

Μοιραία η Πολιτεία έχει ευθύνες. Από το ‘14 υπάρχει μελέτη και το ‘16 επανέρχεται και κάποιοι αδιαφορούσαν. Εμείς θέλουμε και αερογέφυρα για να περνάνε και οι φοιτητές. Η στάση είναι καρμανιόλα».

Το video ντοκουμέντο

Όλα αυτά ενώ πέρα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός που παρέσυρε τα δυο παιδιά, σοκ προκαλεί και video από κάμερα ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Η ώρα όπως φαίνεται στην εικόνα είναι 06:23 τα ξημερώματα. Στο video φαίνεται αρχικά ένα αυτοκίνητο να περνά με χαμηλή σχετικά ταχύτητα και στη συνέχεια στιγμές αργότερα, το αυτοκίνητο του 20χρονου από τη Γεωργία, να περνά με μεγάλη ταχύτητα, λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω, τους δύο νέους που είχαν βγει βόλτα με το σκυλί τους.

Στο ίδιο video, φαίνονται τρία άτομα που κάθονται και συζητούν έξω από το κατάστημα που βρίσκεται η κάμερα, τα οποία και τρέχουν προς το σημείο του δυστυχήματος, μόλις αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί.

Δείτε το