"Βόμβες" από Ρώσους χάκερς για ντόπινγκ στο Μουντιάλ του 2010


22-08-2017 16:29

Οι “Fancy Bears” είχαν αποκαλύψει το 2016 στοιχεία για το ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα των μαζικό αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τώρα όμως, οι Ρώσοι χάκερς ασχολήθηκαν με το χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι “Fancy Bears” διέρρευσαν έγγραφα από επίσημους φορείς του ποδοσφαίρου, που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη “ταραχή” στο χώρο.

Ένα από αυτά, το οποίο έχει τον τίτλο “TUE and DoU Overview for the 2010 FIFA World Cup South Africa” και φέρεται να έχει τη σφραγίδα της WADA, αναφέρεται στο Μουντιάλ του 2010 και «ονομάζει» 25 ποδοσφαιριστές για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σε αυτή τη λίστα, βρίσκονται τα ονόματα των Κάρλος Τέβες, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Γκάμπριλ Χάιντσε, Ντιρκ Κάιτ, Μάριο Γκόμεζ, Βιντσέντζο Ιακουίντα και Μάριο Καμορανέζι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα όμως, οι ποδοσφαιριστές είχαν δηλώσει εκ των προτέρων τις ουσίες που λάμβαναν για δερματολογικές παθήσεις, άσθμα κλπ.

“Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ομόφωνα διαβεβαιώνουν ότι στο άθλημά τους δεν υπάρχει ντόπινγκ. Η ομάδα μας παρέλαβε αυτά τα πολυάριθμα στοιχεία ως πρόκληση και τώρα θα αποδείξουμε ότι λένε ψέμματα” αναφέρει το μήνυμα των Fancy Bears.

Πηγή: www.newsit.gr