Ο Ζορζ Γουεά υποψήφιος πρόεδρος της Λιβερίας


22-08-2017 11:33

Σίγουρα οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου ήταν συνηθισμένοι να βλέπουν τον Ζορζ Γουέα με άλλα ρούχα και σε διαφορετικούς χώρους.

Όμως, όπως είναι γνωστό, από τότε που αποχώρησε από τα γήπεδα, ο 50χρονος-πλέον- κορυφαίος πρώην ποδοσφαιριστής της Λιβερίας, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της πολιτικής δραστηριότητας.

Ο πρώην επιθετικός της Μίλαν, αλλά και της Μονακό, Παρί Σ.Ζ, Μαρσέιγ, Τσέλσι , Μάντσεστερ Σίτι, που έφτασε την Ευρώπη το 1988 για τους Μονεγάσκους (τότε) του Αρσέν Βενγκέρ, με πολλές ατομικές διακρίσεις και τίτλους με τις ομάδες του, έχει θέσει υποψηφιότητα  για να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας του, στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου. Μάλιστα πρόσφατα, έκανε συγκέντρωση στη Μονρόβια, πρωτεύουσα του αφρικανικού κράτους, μπροστά σε πολλούς υποστηρικτές του.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του δεύτερου Λιβεριανού εμφυλίου πολέμου, ο Γουεά έλαβε μέρος και στις εκλογές του 2005. Ιδιαίτερα  δημοφιλής στη Λιβερία, αλλά οι αντίπαλοί του τότε ανέφεραν την έλλειψη επίσημης εκπαίδευσης και εμπειρίας ως μειονέκτημα της ικανότητάς του να ηγηθεί της χώρας.

Πηγή: www.newsit.gr