Αυγή: Ο Μητσοτάκης ξεπλένει το ναζισμό!


22-08-2017 9:39

Μια επίθεση χωρίς προηγούμενο εξαπολύει με το σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Αυγή εναντίον του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για την άρνηση της πρώτης να συμμετάσχει σε συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Η εφημερίδα, με τίτλο: «Το δεύτερο ξέπλυμα του ναζισμού» και υπέρτιτλο «Από Μητσοτάκη και Γκέμπελς της ενημέρωσης», επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ καταλογίζοντας στην ηγεσία της ότι επιχειρεί την έμμεση αθώωση του ναζισμού και του φασισμού μέσω της εξομοίωσής τους με τον σταλινισμό.

Η Αυγή επιτίθεται και στα «συστημικά» όπως τα ονομάζει ΜΜΕ αλλά και σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Ειδικά για τη ΝΔ αναφέρει ότι υπάρχει ιδεοληπτική εμμονή στην ηγεσία της ΝΔ για την αθώωση του ναζισμού και την θεωρία των δυο άκρων.

Αναφέρει μάλιστα ότι η εξομοίωση του ναζισμού με το κομμουνιστικό μοντέλο της σταλινικής περιόδου σηματοδοτεί για τη ΝΔ την αλλαγή πολιτικής στάσης σε σχέση με εκείνη της περιόδου Καραμανλή.

Η Αυγή, κάνει αναφορά και στα «Νέα του Μαρινάκη» όπως τα αναφέρει τονίζοντας ότι «σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενέταξαν στο πολυσέλιδο θέμα του σταλινισμού και την επιστολή του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη με την οποία ζητούσε την καταδίκη της σοβιετικής εισβολής στην Πράγα το 1968. Βεβαια ο Μ. Αναγνωστάκης στην ανέκδοτη επιστολή του αναφερόταν σε άλλο πλαίσιο καθώς μιλούσε για τις «αδελφές σοσιαλιστικές χώρες» που δεν πρέπει να λύνουν με βία τις διαφορές τους».

Πηγή: www.newsit.gr