Ιταλία: Η στιγμή της διάσωσης βρέφους επτά μηνών


22-08-2017 9:16

Ο σεισμός στην Ιταλία μπορεί να ήταν μικρός σε κλίματα (4 Ρίχτερ) αλλά ήταν αρκετός για να καταρρεύσουν σπίτια στο νησί Ίσκια. Σε ένα από αυτά εγκλωβίστηκε ο μόλις επτά μηνών Πασκουάλε.

Το βρέφος μαζί με τον πατέρα του και τα δυο αδερφάκια του, 4 και 6 ετών αντίστοιχα, εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του σπιτιού τους στην Καζαμίτσιολα. Η μητέρα του ήταν η μοναδική που πρόλαβε να βγει έγκαιρα.

Οι διασώστε που έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν την οικογένεια, κατάφεραν μετά από επτά ώρες προσπαθειών, να βγάλουν το βρέφος από τα συντρίμμια.

Η προσπάθειά τους έχει καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό video

Μόλις το μωρό βγήκε, ακούστηκαν χειροκροτήματα. Ένα θαύμα στα συντρίμμια. «Θαύμα» ήταν και η λέξη που ανέβασε στο λογαριασμό της στο twitter η πυροσβεστική της Ίσκια.

Ο μικρός είναι καλά στην υγεία του αλλά προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ριτσόλι στο Λάκο Αμένο μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι έγκυος.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την προσπάθεια για να βρουν και να απεγκλωβίσουν τα δυο αδερφάκια του Πασκουάλε, τον 4χρονο Τσίρο και τον 6χρονο Ματία.

Πηγή: corriere.it