Πήλιο: Ο παπάς βγήκε από το ιερό τραυματισμένος – Οι κινήσεις του μπροστά στους πιστούς!

6763.jpg

21-08-2017 9:25

Θέμα συζήτησης στο Πήλιο και όχι μόνο, οι κινήσεις του ιερέα. Όλα έγιναν στη Θεία λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου…

H αφοσίωση και η αίσθηση του πνευματικού καθήκοντος βρήκαν τη μετουσίωσή στο πρόσωπο ενός ιερέα σε γνωστό χωριό του Πηλίου, καθώς  παρότι είχε ένα μικρό ατύχημα μέσα στο ιερό του ναού, παρέμεινε στον άμβωνα μέχρι τέλους και έφερε εις πέρας τη Θεία Λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Όλα συνέβησαν ανήμερα της Παναγίας. Η θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου ήταν σε εξέλιξη. Κατά την προετοιμασία της θείας κοινωνίας στην Αγία Τράπεζα, ο ιερέας του ναού τραυματίστηκε στο δάχτυλο του αριστερού του χεριού ενώ τεμάχιζε τον άρτο με την μικρή λόγχη, με την οποία οι ιερείς κόβουν τον Άγιο άρτο κατά την προσκομιδή, και η οποία συμβολίζει τη λόγχη του Ρωμαίου που κέντησε το πλευρό του Εσταυρωμένου βγάζοντας «αίμα και ύδωρ» όπως λέει η θρησκεία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σταύρος Κοντονής: Ο άνθρωπος που έστειλε τρεις φορές τη μάνα του στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ιερό δεν βρισκόταν άλλος κανείς εκτός από τον ιερέα και έναν επίτροπο του ναού. Αν και μόνος του, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών συνέχισε κανονικότατα τη θεία λειτουργία, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Κοινώνησε όλους τους πιστούς, που σημειωτέον λόγω της ημέρας ήταν δεκάδες και διάβασε ευχές για όλα τα υψώματα λόγω της μεγάλης εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Αυτό που ωστόσο έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση σε επισκέπτες που βρέθηκαν λόγω της ημέρας στο ναό και μετέφεραν με τα πιο θετικά σχόλια την εμπειρία τους, ήταν ότι ο ιερέας ακμαιότατος, παρά το γεγονός ότι το τραύμα του δεν ήταν και τόσο επιπόλαιο, δεν έδειξε στιγμή πως αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Μόνο όταν ολοκληρώθηκε η θεία λειτουργία και χαιρέτησε έναν-έναν όλο το εκκλησίασμα, μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου για να λάβει πλήρη ιατρική φροντίδα στο χέρι του. Και επειδή για εκείνον η Εκκλησία είναι πάνω από όλα, το βράδυ λειτούργησε κανονικά στον Εσπερινό, συνεχίζοντας έτσι το έργο της διακονίας και της προσφοράς ποιμαντικής, στο ποίμνιο των πιστών της ενορίας του και όχι μόνο, αφού η περιοχή που διακονεί αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς θρησκευτικούς προορισμούς στη Μαγνησία.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νέες πληροφορίες για τους δυο γονείς που έχασαν την ζωή τους!

Ζωή Λάσκαρη: Οι απίστευτες αποκαλύψεις που είχε κάνει σε Λιάγκα – Σκορδά για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο!

Και άλλη ξαφνική απώλεια ηθοποιού από ανακοπή καρδιάς! Έφυγε από τη ζωή ο…