Η σπάνια ασθένεια που εμποδίζει νεαρή γυναίκα να κάνει σ#ξ


18-08-2017 20:33

Η χειρουργική επέμβαση που θα της χαρίσει μια φυσιολογική ζωή

Η Kaylee Moats είναι μια 22χρονη γυναίκα η οποία γεννήθηκε χωρίς κόλπο. Επειδή η ασφάλειά της, τεχνικά, θεωρεί την χειρουργική επέμβαση που θα της χαρίσει μια φυσιολογική ευαίσθητη περιοχή, αισθητική, η οικογένειά της δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος των 15.000 δολαρίων κι έτσι στράφηκαν στη δύναμη και τη βοήθεια, του διαδικτύου.

Η Kaylee διαγνώστηκε με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser στην ηλικία των 18 ετών. Το MRKH είναι μια κατάσταση που προκαλεί υποανάπτυξη ή ολική απουσία της μήτρας και εμφανίζεται σε συχνότητα 1 στις 5000 γυναίκες. Οι γυναίκες που πάσχουν από αυτό, συνήθως δεν έχουν περίοδο και δεν μπορούν να μείνουν έγκυες, ενώ το ανακαλύπτουν στην εφηβεία ή στις πρώτες τους απόπειρες να κάνουν σ3ξ.

Έτσι η αδερφή της Kaylee, Amanda, αποφάσισε να βοηθήσει την αδερφή της και να συγκεντρώσει για χάρη της τα χρήματα για την επέμβαση που χρειαζόταν.

«Ως αδελφή της, δεν υπήρχε τίποτα χειρότερο από εκείνο το τηλεφώνημα και γνωρίζοντας ότι τα όνειρα της αδερφής μου για τη ζωή της άλλαξαν τόσο δραστικά σε μια στιγμή, και δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος. Η Kaylee ποτέ δεν θα είναι σε θέση να κάνει τα δικά της παιδιά. Τα όνειρα που είχαμε να μεγαλώσουμε μαζί τα παιδιά μας πήραν άλλη τροπή από αυτή που είχαμε αρχικά υπολογίσει. Αυτή η διάγνωση εγείρει πολλούς φόβους, ανησυχίες και ανασφάλειες στην Kaylee για την ταυτότητά της και το μέλλον της. Οι επιλογές παρένθετης μητέρας και υιοθεσίας της δίνουν κάποια ελπίδα, αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει τα δικά της παιδιά.

Τώρα που η Kaylee τελειώνει με το σχολείο και έχει ένα αγόρι, είναι έτοιμη να κάνει τη χειρουργική επέμβαση που θα «της δώσει πίσω μέρος αυτού που της λείπει από τη γέννησή της και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής της», γράφει η Amanda. Η χειρουργική επέμβαση θα «δημιουργήσει ένα κολπικό άνοιγμα, το οποίο θα επιτρέψει στην Kaylee να έχει μια κανονική 3ρωτική σχέση, όπως κάθε άλλη γυναίκα.»

Η Κaylee δήλωσε στη DailyMail ότι γνώρισε το αγόρι της στο τελευταίο έτος στο κολλέγιο και ότι εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σ3ξουαλική διάσταση της σχέσης, επειδή δε μπορούν να κάνουν τίποτα από τη στιγμή που δεν έχει κολπικό άνοιγμα. «Ανυπομονώ να έχω μια σ3ξουαλική σχέση. Δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να περιμένω μέχρι το γάμο, αλλά πιστεύω ότι το να έχω την επιλογή να το κάνω νωρίτερα, είναι πολύ πιο παρήγορο».

Το αρχικό αίτημα ήταν για 15000$ για την επέμβαση, αλλά με το GoFundMe, η Αmanda συγκέντρωσε για την αδερφή της 17000$. Με τα υπόλοιπα χρήματα θα φέρει την οικογένεια στην Ατλάντα όπου και θα γίνει η επέμβαση, ενώ θα πληρώσουν και για τη διαμονή της μέχρι να αναρρώσει.

Πηγή: www.taz.gr